Nog meer kracht en een topuitrusting: de Audi SQ5 TDI plus

Nog meer kracht en een topuitrusting: de Audi SQ5 TDI plus

SQ5 TDI plus is vanaf oktober te bestellen in België

  • - 700 Nm koppel, van 0 tot 100 km/u in 5,1 s

    - Exclusief uitrustingspakket van quattro GmbH als optie

     

    Audi breidt zijn gamma S-modellen verder uit. In oktober maakt de nieuwe SQ5 TDI plus zijn debuut in het gamma , met nog meer vermogen en rijplezier en een nog omvangrijkere uitrusting. Zo levert hij 250 kW (340 pk) en beschikt hij onder meer over een sportdifferentieel en 21-duimswielen. De nieuwe Audi SQ5 TDI plus wordt tegen het einde van het jaar leverbaar in België.

De succesvolle Audi SQ5 TDI is al in zijn basisversie een SUV met het prestatiepotentieel van een sportwagen – de plus-versie doet daar nog een flinke schep bovenop. De V6 TDI biturbo puurt dankzij een hogere inspuitdruk 250 kW (340 pk) uit zijn cilinderinhoud van drie liter. Dat is een vermogenstoename met 20 kW (27 pk) tegenover de 'gewone' SQ5 TDI. Zijn maximumkoppel stijgt met 50 Nm tot 700 Nm. De krachtige diesel-SUV sprint in amper 5,1 s van 0 tot 100 km/u, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Gemeten volgens de Europese normcyclus (NEDC) verbruikt hij desondanks gemiddeld slechts 6,6 l/100 km (174 g CO2/km).

 

Net als elk S-model van Audi brengt ook de SQ5 TDI plus zijn kracht via de permanente vierwielaandrijving quattro op het wegdek over. Voor het eerst in de Q5-familieverdeelt een sportdifferentieel op de achteras de aandrijfkracht actief over beide wielen. De SUV staat op glanzend zwarte aluminium 21-duimswielen met 5-spaaks sterdesign van Audi Sport, geschoeid met banden in de maat 255/40 R21.

 

Audi heeft het standaard pack 'Shadowlook' uitgebreid naar de buitenspiegelbehuizingen, de deurgrepen, de dakrandspoiler en de diffusor. Nog een optische blikvanger aan de buitenzijde is een lijst tussen de dubbele uitlaatpijpen aan weerskanten van de wagen. In het interieur zorgt de verschuifbare achterbank voor meer flexibiliteit en een grotere kofferruimte indien gewenst. De armsteunen in de deurpanelen zijn met leder bekleed, de zetelbekleding in fijnnappaleder is afgewerkt met zilverkleurig stiksels in ruitmotief.

Bovenop de genoemde uitrusting ontwikkelde quattro GmbH voor de SQ5 TDI plus een speciaal uitrustingspakket 'Audi exclusive selection arablau', beperkt tot een reeks van 100 exemplaren. Het koetswerk is dan gelakt in de Individual-kleur Arablauw met kristaleffect en het interieur wordt uitgerust met sportzetels in zwart fijnnappaleder. Passend bij de koetswerkkleur sieren Arablauwe contraststiksels de zetels, het stuur, de schakelpookmof en de tapijtjes. Decoratieve elementen in aluminium en zwart Beaufort-hout ronden het totaalconcept af. Het exclusieve uitrustingspakket is vanaf de commercialisering van de SQ5 TDI plus beschikbaar

De Audi SQ5 TDI plus zal in Duitsland 67.700 euro kosten.

Contacteer ons
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren Audi Import
Thomas De Meûter Head of PR Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren Audi Import
Thomas De Meûter Head of PR Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg