Nieuwe Audi Q7 met uiterst energie-efficiënte diesel

Nieuwe Audi Q7 met uiterst energie-efficiënte diesel

Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro met 218 pk (of 211 pk) vanaf nu bestelbaar

Audi lanceert een bijzonder energie-efficiënte dieselversie van de nieuwe Q7. De Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro is meteen bestelbaar. Deze versie heeft niet alleen een gemiddeld verbruik van slechts 5,5 l/100 km, ze maakt bovendien de Audi Q7 voortaan al beschikbaar vanaf de prijs van 56.900 euro. In België kunnen de eerste exemplaren van dit model in oktober bij de dealers worden geleverd.

oktober bij de dealers worden geleverd.

 

De nieuwe versie van de Audi Q7 onderscheidt zich door een uitzonderlijke energetische efficiëntie. Het gemiddelde verbruik van de 3.0 TDI met 160 kW (218 pk) bedraagt nauwelijks 5,5 l/100 km, goed voor een CO2-uitstoot van slechts 144 g/km. Met een tot 28% lager verbruik dan zijn voorganger wordt de Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro meteen ook het meest energie-efficiënte model in zijn segment. De nieuwe Audi Q7 is de perfecte belichaming van Audi's motto 'Voorsprong door Techniek': hij combineert uiterste brandstofefficiëntie met indrukwekkende rijprestaties. Zo sprint hij in 7,1 s van 0 tot 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 216 km/u.

 

De Audi-modellen met het 'ultra'-toevoegsel in hun naam scoren dankzij tal van technologische innovaties de beste waarden in hun segment op het vlak van verbruik en uitstoot. De buitengewoon efficiënte ultra-dieselversie volgt op de eerdere succesvolle commercialisering van twee andere motoren voor de Europese markt midden juni: de 3.0 TFSI van 245 kW (333 pk) en de 3.0 TDI van 200 kW (272 pk).

 

De Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro is beschikbaar met 160 kW (218 pk), of in een voor Wallonië en Brussel fiscaal nog interessantere versie met 150 kW (211 pk). Hij levert een koppel van 500 Nm tussen 1.250 en 3.000 t/min. Ten opzichte van de 3.0 TDI van 200 kW (272 pk) onderging hij enkele technische wijzigingen om het brandstofverbruik te doen dalen. Zo werd bijvoorbeeld het motormanagement aangepast om de waterpomp, de oliekoeler en het verbrandingsproces aan te sturen in functie van de behoefte.

 

De lancering van de Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro brengt ook enkele nieuwe opties met zich mee: de klimaatregeling met ionisator zorgt voor nog meer comfort in het interieur. Verder is er een voorbereiding voor Audi Smartphone Interface (te activeren zodra Apple en Google hun voertuigdiensten – Apple CarPlay en Android Auto – in België vrijgeven), een vooruitrusting voor de Rear Seat Entertainment-tablets, Audi connect Emergency Call & Service en een reeks nieuwe designs voor de velgen.

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg