Maanvoertuig Audi lunar quattro op het witte doek in de film Alien: Covenant

Maanvoertuig Audi lunar quattro op het witte doek in de film Alien: Covenant

Het maanvoertuig Audi lunar quattro maakt zijn filmdebuut in Alien: Covenant, de nieuwe sciencefiction-blockbuster van Ridley Scott, die in mei wereldwijd in de zalen verschijnt. De Audi lunar quattro, die weldra op een échte ruimtemissie vertrekt, werd ontwikkeld door Audi-experts in samenwerking met de Duitse start-up Part-Time Scientists.

Regisseur Ridley Scott heeft de Audi lunar quattro opgenomen in de film Alien: Covenant, het nieuwste deel in zijn Alien-reeks. In de film zijn de bemanningsleden van het koloniale ruimteschip Covenant op weg naar een verafgelegen planeet in ons melkwegstelsel, wanneer ze een schijnbaar onontgonnen paradijs ontdekken. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. Wanneer ze een bedreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft doen ze er alles aan om te proberen ontsnappen. In zijn filmdebuut maakt de Audi lunar quattro deel uit van de missie van de Covenant en wordt hij ingezet om Faris (Amy Seimetz) te helpen bij het navigeren en evalueren van het moeilijke en onbekende terrein van de nieuwe planeet.

De Audi lunar quattro heeft zijn aanwezigheid in de film te danken aan de samenwerking tussen Twentieth Century Fox en Audi. “De Alien-franchise is de beste manier om de aandacht op de door Audi ontwikkelde maanrover te vestigen en de intelligente technologieën van Audi voor te stellen in een visionaire omgeving”, aldus Giovanni Perosino, vicevoorzitter internationale marketingcommunicatie bij Audi.

“De samenwerking tussen Fox en Audi voor Alien: Covenant is een kans om het innovatieve werk dat Audi op het vlak van verkenning realiseert op de voorgrond te plaatsen”, zegt Zachary Eller, vicevoorzitter marketingsamenwerkingen binnen Twentieth Century Fox. “We zijn blij om deze langdurige samenwerking met Audi voort te zetten en onze filmmakers zo de mogelijkheid te bieden om authentieke, geavanceerde technologieën in hun futuristische werelden te integreren.

In het kader van de samenwerking werd een kort filmpje – gecreëerd door Twentieth Century Fox, 3AM en Audi – op één van de grootste sets van Alien: Covenant opgenomen. Daarin is te zien hoe de Audi lunar quattro in de Terraforming Bay patrouilleert, wanneer hij plots een onbekende levensvorm waarneemt en gaat onderzoeken wat er zich in het donker schuilhoudt. Bekijk ‘Alien: Covenant x Audi lunar quattro’ hier: http://youtu.be/5fEmCnStgac.

De Audi lunar quattro bereidt zich voor op een echte missie naar de Maan. De premiumconstructeur uit Ingolstadt werkt sinds 2015 samen met een onderzoeksteam dat geleid wordt door Robert Böhme, oprichter en directeur van Part-Time Scientists, aan de ontwikkeling van de rover. De Audi-specialisten hebben de in Berlijn gevestigde start-up vooral ondersteund met hun expertise op het gebied van vierwielaandrijving (quattro-technologie) en lichtgewichtconstructie, hun ervaring met de ontwikkeling van elektrische en plug-in hybride aandrijvingen (e-tron) en op het vlak van designoptimalisatie.

Door gebruik te maken van de beste materialen zijn de ontwikkelaars erin geslaagd om het gewicht van het verkenningsvoertuig te beperken tot slechts 30 kilogram. De Audi lunar quattro bestaat voor 85 % uit aluminium en werd met een 3D-metaalprinter in het Audi-hoofdkantoor in Ingolstadt gefabriceerd. Bovendien wordt het voertuig gevoed door een draaibaar zonnepaneel en beschikt het over intelligente quattro-technologie en een efficiënte e-tron aandrijving. Het Mission to the Moon-project van de autoconstructeur is bijna afgerond: de Audi lunar quattro zou weldra zijn eerste stappen op de maan moeten zetten.

Voor meer informatie over de Audi lunar quattro en de samenwerking tussen de Duitse constructeur en Twentieth Century Fox kunt u terecht op www.audi.com/mission.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg