'International Engine of the Year': De Audi 2.5 TFSI-motor is opnieuw de beste in zijn klasse

'International Engine of the Year': De Audi 2.5 TFSI-motor is opnieuw de beste in zijn klasse

De achtste overwinning op rij voor de Audi-vijfcilinder

Peter Mertens, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor technische ontwikkeling: “De onderscheiding bevestigt dat efficiëntie, goede prestaties en een geweldig geluid perfect in harmonie kunnen zijn.”

Alweer een succes voor Audi op de 'International Engine of the Year Awards': het merk met de vier ringen ontving de prestigieuze prijs in de categorie van 2 tot 2,5 liter cilinderinhoud voor zijn 2.5 TFSI-motor. Voor Audi betekent dit al de 13e zege in totaal.

“De vijfcilinder is al meer dan 40 jaar onlosmakelijk met het merk Audi verbonden en we blijven hem nog steeds verder verfijnen en ontwikkelen”, zegt Peter Mertens, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. “Vorig jaar presenteerden we de Audi TT RS (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,5 – 8,2; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 194 – 187), het model waarin de nieuw ontwikkelde aluminium vijfcilinder zijn debuut maakt.”

De juryleden waardeerden niet alleen de opmerkelijke prestaties van de vijfcilindermotor, maar vooral ook zijn unieke geluid. Zijn kenmerkende klank doet sterk denken aan de Groep B-rallymotor uit de jaren 1980. De huidige vijfcilinder is 26 kilogram lichter dan zijn voorganger, hoofdzakelijk dankzij de overschakeling naar een licht aluminium motorblok. Dit gaf de Audi-ontwikkelaars de gelegenheid om de asbelasting verder te optimaliseren voor een verbeterd rijgedrag.

De 2.5 TFSI is beschikbaar in de TT RS Coupé (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,4 – 8,2; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 192 – 187) en de TT RS Roadster (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,5 – 8,3; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 194 – 189) en drijft eveneens de RS 3 Berline (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,4 – 8,3; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 191 – 188) en de RS 3 Sportback (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,4 – 8,3; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 192 – 189) aan. Met 400 pk en 400 Nm koppel is de motor de krachtigste in serie gebouwde vijfcilinder wereldwijd. Met deze motor accelereert de RS 3 Sportback van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden. De standaard topsnelheid van de TT RS- en RS 3-modellen is begrensd op 250 km/u, maar kan optioneel tot 280 km/u worden verhoogd.

De award voor de 'International Engine of the Year' wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Een internationale vakjury bestaande uit 65 autojournalisten selecteert de beste motoren van het jaar in een aantal verschillende categorieën. Het is al de dertiende keer dat Audi de gerenommeerde onderscheiding in de wacht sleept.

Contacteer ons
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg