'International Engine of the Year': De Audi 2.5 TFSI-motor is opnieuw de beste in zijn klasse

'International Engine of the Year': De Audi 2.5 TFSI-motor is opnieuw de beste in zijn klasse

De achtste overwinning op rij voor de Audi-vijfcilinder

Peter Mertens, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor technische ontwikkeling: “De onderscheiding bevestigt dat efficiëntie, goede prestaties en een geweldig geluid perfect in harmonie kunnen zijn.”

Alweer een succes voor Audi op de 'International Engine of the Year Awards': het merk met de vier ringen ontving de prestigieuze prijs in de categorie van 2 tot 2,5 liter cilinderinhoud voor zijn 2.5 TFSI-motor. Voor Audi betekent dit al de 13e zege in totaal.

“De vijfcilinder is al meer dan 40 jaar onlosmakelijk met het merk Audi verbonden en we blijven hem nog steeds verder verfijnen en ontwikkelen”, zegt Peter Mertens, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. “Vorig jaar presenteerden we de Audi TT RS (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,5 – 8,2; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 194 – 187), het model waarin de nieuw ontwikkelde aluminium vijfcilinder zijn debuut maakt.”

De juryleden waardeerden niet alleen de opmerkelijke prestaties van de vijfcilindermotor, maar vooral ook zijn unieke geluid. Zijn kenmerkende klank doet sterk denken aan de Groep B-rallymotor uit de jaren 1980. De huidige vijfcilinder is 26 kilogram lichter dan zijn voorganger, hoofdzakelijk dankzij de overschakeling naar een licht aluminium motorblok. Dit gaf de Audi-ontwikkelaars de gelegenheid om de asbelasting verder te optimaliseren voor een verbeterd rijgedrag.

De 2.5 TFSI is beschikbaar in de TT RS Coupé (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,4 – 8,2; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 192 – 187) en de TT RS Roadster (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,5 – 8,3; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 194 – 189) en drijft eveneens de RS 3 Berline (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,4 – 8,3; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 191 – 188) en de RS 3 Sportback (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 8,4 – 8,3; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 192 – 189) aan. Met 400 pk en 400 Nm koppel is de motor de krachtigste in serie gebouwde vijfcilinder wereldwijd. Met deze motor accelereert de RS 3 Sportback van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden. De standaard topsnelheid van de TT RS- en RS 3-modellen is begrensd op 250 km/u, maar kan optioneel tot 280 km/u worden verhoogd.

De award voor de 'International Engine of the Year' wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Een internationale vakjury bestaande uit 65 autojournalisten selecteert de beste motoren van het jaar in een aantal verschillende categorieën. Het is al de dertiende keer dat Audi de gerenommeerde onderscheiding in de wacht sleept.

Contacteer ons
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg