'International Engine of the Year': Audi 2.5 TFSI opnieuw de beste in zijn klasse

'International Engine of the Year': Audi 2.5 TFSI opnieuw de beste in zijn klasse

Twaalfde zege voor Audi bij verkiezing 'International Engine of the Year'

Donderdag 9 juni 2016

  • Dr. Stefan Knirsch, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor technische ontwikkeling: "Deze prijs bekroont onze ontwikkelingsstrategie voor de vijfcilindermotor"
De 2,5-liter-TFSI-motor van Audi is opnieuw verkozen tot 'International Engine of the Year'. Daarmee wint Audi al voor het zevende jaar op rij de felbegeerde onderscheiding in de categorie van 2 tot 2,5 liter cilinderinhoud.

"De vijfcilinder kent een lange traditie bij ons merk en we blijven hem continu verder ontwikkelen", vertelt dr. Stefan Knirsch, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. "Onder de motorkap van de Audi RS Q3 performance maakt de 2.5 TFSI echt indruk met zijn enorme trekkracht, zijn vermogen om hoog in de toeren te klimmen en zijn karakteristieke sound. Met het oog op de toekomst ontwikkelen we voor de nieuwe Audi TT RS een nieuwe versie van de vijfcilindermotor, gemaakt uit aluminium."

Behalve onder de kap van de RS Q3 performance is de 2.5 TFSI-motor ook terug te vinden in de RS Q3 en RS Sportback. Voor het nieuwe RS performance-model verhoogde Audi het vermogen van de 2.5 TFSI nog verder: dankzij een verder verbeterde hoofdkoeler en een geoptimaliseerde brandstofpomp levert hij 20 kW (27 pk) extra, terwijl het maximumkoppel toenam van 450 naar 465 Nm.

De award 'International Engine of the Year' wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Een internationale vakjury bestaande uit 65 autojournalisten verkiest de beste motoren van het jaar in een aantal verschillende categorieën. Het is al de twaalfde keer dat Audi de gerenommeerde onderscheiding in de wacht sleept.