'International Engine of the Year': Audi 2.5 TFSI opnieuw de beste in zijn klasse

'International Engine of the Year': Audi 2.5 TFSI opnieuw de beste in zijn klasse

Twaalfde zege voor Audi bij verkiezing 'International Engine of the Year'

  • Dr. Stefan Knirsch, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor technische ontwikkeling: "Deze prijs bekroont onze ontwikkelingsstrategie voor de vijfcilindermotor"
De 2,5-liter-TFSI-motor van Audi is opnieuw verkozen tot 'International Engine of the Year'. Daarmee wint Audi al voor het zevende jaar op rij de felbegeerde onderscheiding in de categorie van 2 tot 2,5 liter cilinderinhoud.

"De vijfcilinder kent een lange traditie bij ons merk en we blijven hem continu verder ontwikkelen", vertelt dr. Stefan Knirsch, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. "Onder de motorkap van de Audi RS Q3 performance maakt de 2.5 TFSI echt indruk met zijn enorme trekkracht, zijn vermogen om hoog in de toeren te klimmen en zijn karakteristieke sound. Met het oog op de toekomst ontwikkelen we voor de nieuwe Audi TT RS een nieuwe versie van de vijfcilindermotor, gemaakt uit aluminium."

Behalve onder de kap van de RS Q3 performance is de 2.5 TFSI-motor ook terug te vinden in de RS Q3 en RS Sportback. Voor het nieuwe RS performance-model verhoogde Audi het vermogen van de 2.5 TFSI nog verder: dankzij een verder verbeterde hoofdkoeler en een geoptimaliseerde brandstofpomp levert hij 20 kW (27 pk) extra, terwijl het maximumkoppel toenam van 450 naar 465 Nm.

De award 'International Engine of the Year' wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Een internationale vakjury bestaande uit 65 autojournalisten verkiest de beste motoren van het jaar in een aantal verschillende categorieën. Het is al de twaalfde keer dat Audi de gerenommeerde onderscheiding in de wacht sleept.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg