Op de proef gesteld: Audi test het productierijpe prototype van de Q6 e-tron in het hoge noorden

Op de proef gesteld: Audi test het productierijpe prototype van de Q6 e-tron in het hoge noorden

Met de productierijpe Audi Q6 e-tron, start het merk met de vier ringen de grootste modellencampagne in zijn geschiedenis. Audi zal tegen 2025 meer dan 20 nieuwe modellen voorstellen waarvan er meer dan tien elektrisch zullen zijn. De toekomstige modelreeks Q6 e-tron brengt e-mobiliteit voor het eerst naar de hoofdzetel in Ingolstadt. Een eigen batterijassemblage bevestigt het engagement voor elektromobiliteit.

Bochten, banden en bittere kou: in het hoge noorden van Europa en onder strikte veiligheidsvoorschriften test Audi momenteel het productierijpe prototype van de Q6 e-tron. De toekomstige reeks is de eerste op het nieuwe technologieplatform Premium Platform Electric (PPE). Met zijn 800 volt elektrisch systeem, krachtige en efficiënte elektromotoren, een innovatief batterij- en oplaadbeheersysteem en een nieuw ontwikkelde elektronica-architectuur markeert het productierijpe prototype van de Q6 e-tron de volgende grote stap in de elektrificatie en digitalisering van het
​modellengamma van Audi.

De toekomstige modelreeks Q6 e-tron met de
​koetswerkvarianten SUV en Sportback is synoniem voor duurzame productie,
​hooggekwalificeerd personeel in de vestiging van Ingolstadt en de elektrische
​toekomst van het bedrijf. Audi ontwikkelt zich immers in snel tempo tot een
​toonaangevende aanbieder van geconnecteerde en volledig elektrische premiummobiliteit. En dit op een sterke economische basis: de Audi-groep heeft het boekjaar 2022 afgesloten met een recordresultaat.

"Met onze strategie 'Vorsprung 2030’ bieden we ook in tijden van veelvoudige crisissen de juiste antwoorden", zegt Markus Duesmann, voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG.
​"Audi focust op duurzaamheid en we zetten consequent in op de
​digitalisering en elektrificatie van onze producten."
Download hier het persbericht in PDF-formaat .pdf 112 KB

 

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg