Elektrisch rijplezier: de Audi e-tron

Elektrisch rijplezier: de Audi e-tron

 

  • Wereldpremière van het eerste zuiver elektrisch aangedreven seriemodel van het merk
  • Comfortabel veel ruimte en groot rijbereik voor een hoge mate van dagelijkse bruikbaarheid
  • Virtuele buitenspiegel als high-endoplossing voor het eerst in een seriemodel

De Audi e-tron is het eerste zuiver elektrisch aangedreven seriemodel van het merk met de vier ringen. In San Francisco toont de autobouwer voor het eerst zijn sportieve topklasse SUV die geknipt is voor dagelijks gebruik.

De Audi e-tron weet te bekoren, zowel stilstaand als tijdens het rijden. Zijn expressieve deurdrempels, de elektrisch bediende kofferklep en het lichtgrijze Singleframe geven aan dat hij hoogvoltagetechnologie aan boord heeft die een heel aparte rijervaring met zich meebrengt. Twee elektromotoren zorgen voor de aandrijving van de krachtige, elektrische SUV die lokaal CO2-neutraal en haast geluidloos rijdt. Een nieuwe generatie quattro-aandrijving, de elektrische vierwielaandrijving, staat garant voor een uitmuntende grip en rijdynamiek. Dit systeem regelt permanent en variabel de ideale verdeling van de aandrijfkracht tussen de beide assen en doet dat in een fractie van een seconde.

Een sleutelelement in het sportieve karakter van de auto en zijn uitstekende rijdynamiek is het laag ingebouwde en centraal opgestelde batterijsysteem. Dat zorgt bovendien voor een rijbereik dat perfect geschikt is voor ritten over lange afstand. Tijdens ruim 90 procent van alle vertragingen recupereert de Audi e-tron enkel energie via de elektrische motoren. In combinatie met het elektrohydraulisch geïntegreerde regelsysteem voor de remmen - dat Audi als eerste fabrikant ter wereld in een zuiver elektrisch seriemodel toepast - puurt de elektrische SUV hiermee het maximale recuperatiepotentieel uit zijn aandrijving. Ook de uitgekiende stroomlijn draagt in grote mate bij tot de efficiëntie. Een highlight in het ontwerp van de e-tron zijn de optionele, virtuele buitenspiegels: een wereldwijde innovatie voor in serie gebouwde auto’s. Die zorgen niet alleen voor een lagere luchtweerstand, maar tillen ook de digitalisering van de auto naar een nieuw niveau.

Het ruimteaanbod en het comfort van de Audi e-tron staan helemaal op het peil van een typisch Audi-topmodel. In combinatie met de hoogwaardige materialen en de verfijnde afwerking staat de e-mobiliteit borg voor een premium rijbeleving. Die dankt de Audi e-tron ook aan de holistisch opgevatte en betrouwbare laadoplossingen voor thuis en onderweg.

Bovendien is hij uitgebreid geconnecteerd: van de navigatie met e-tronrouteplanner die de route uitstippelt via de noodzakelijke laadpunten, over de automatische afrekeningen van het laadverbruik tot en met de bediening vanop afstand via de smartphone. Standaard beschikt hij over het high-endmultimediasysteem MMI Navigation plus voorzien van LTE Advance en WLAN-hotspot. Daarbovenop zijn er nog de talrijke rijhulpsystemen die de bestuurder ontlasten. Zo geeft de standaard efficiëntie-assistent vooruitziende aanwijzingen en wordt de vertragingsenergie bij een zuinige rijstijl automatisch gerecupereerd. Indien de klant opteert voor adaptieve rijhulpondersteuning kan het systeem de elektrische SUV zelfs vooruitziend vertragen of laten versnellen.

De Audi e-tron wordt in de CO2-neutrale fabriek in Brussel geassembleerd. De eerste leveringen aan Europese klanten zijn gepland voor eind 2018.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg