Elektrisch rijplezier: de Audi e-tron

Elektrisch rijplezier: de Audi e-tron

 

  • Wereldpremière van het eerste zuiver elektrisch aangedreven seriemodel van het merk
  • Comfortabel veel ruimte en groot rijbereik voor een hoge mate van dagelijkse bruikbaarheid
  • Virtuele buitenspiegel als high-endoplossing voor het eerst in een seriemodel

De Audi e-tron is het eerste zuiver elektrisch aangedreven seriemodel van het merk met de vier ringen. In San Francisco toont de autobouwer voor het eerst zijn sportieve topklasse SUV die geknipt is voor dagelijks gebruik.

De Audi e-tron weet te bekoren, zowel stilstaand als tijdens het rijden. Zijn expressieve deurdrempels, de elektrisch bediende kofferklep en het lichtgrijze Singleframe geven aan dat hij hoogvoltagetechnologie aan boord heeft die een heel aparte rijervaring met zich meebrengt. Twee elektromotoren zorgen voor de aandrijving van de krachtige, elektrische SUV die lokaal CO2-neutraal en haast geluidloos rijdt. Een nieuwe generatie quattro-aandrijving, de elektrische vierwielaandrijving, staat garant voor een uitmuntende grip en rijdynamiek. Dit systeem regelt permanent en variabel de ideale verdeling van de aandrijfkracht tussen de beide assen en doet dat in een fractie van een seconde.

Een sleutelelement in het sportieve karakter van de auto en zijn uitstekende rijdynamiek is het laag ingebouwde en centraal opgestelde batterijsysteem. Dat zorgt bovendien voor een rijbereik dat perfect geschikt is voor ritten over lange afstand. Tijdens ruim 90 procent van alle vertragingen recupereert de Audi e-tron enkel energie via de elektrische motoren. In combinatie met het elektrohydraulisch geïntegreerde regelsysteem voor de remmen - dat Audi als eerste fabrikant ter wereld in een zuiver elektrisch seriemodel toepast - puurt de elektrische SUV hiermee het maximale recuperatiepotentieel uit zijn aandrijving. Ook de uitgekiende stroomlijn draagt in grote mate bij tot de efficiëntie. Een highlight in het ontwerp van de e-tron zijn de optionele, virtuele buitenspiegels: een wereldwijde innovatie voor in serie gebouwde auto’s. Die zorgen niet alleen voor een lagere luchtweerstand, maar tillen ook de digitalisering van de auto naar een nieuw niveau.

Het ruimteaanbod en het comfort van de Audi e-tron staan helemaal op het peil van een typisch Audi-topmodel. In combinatie met de hoogwaardige materialen en de verfijnde afwerking staat de e-mobiliteit borg voor een premium rijbeleving. Die dankt de Audi e-tron ook aan de holistisch opgevatte en betrouwbare laadoplossingen voor thuis en onderweg.

Bovendien is hij uitgebreid geconnecteerd: van de navigatie met e-tronrouteplanner die de route uitstippelt via de noodzakelijke laadpunten, over de automatische afrekeningen van het laadverbruik tot en met de bediening vanop afstand via de smartphone. Standaard beschikt hij over het high-endmultimediasysteem MMI Navigation plus voorzien van LTE Advance en WLAN-hotspot. Daarbovenop zijn er nog de talrijke rijhulpsystemen die de bestuurder ontlasten. Zo geeft de standaard efficiëntie-assistent vooruitziende aanwijzingen en wordt de vertragingsenergie bij een zuinige rijstijl automatisch gerecupereerd. Indien de klant opteert voor adaptieve rijhulpondersteuning kan het systeem de elektrische SUV zelfs vooruitziend vertragen of laten versnellen.

De Audi e-tron wordt in de CO2-neutrale fabriek in Brussel geassembleerd. De eerste leveringen aan Europese klanten zijn gepland voor eind 2018.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg