Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

  • Benoeming per 1 januari 2019
  • Belangrijke basis voor nieuwe richting van Audi
Bram Schot is door de Raad van Toezicht van AUDI AG met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur. Als interim-CEO leidde Bram Schot Audi al sinds juni 2018. Zijn huidige verantwoordelijkheid voor Sales en Marketing blijft hij per 1 januari tijdelijk behouden.

“De benoeming van een nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur is een belangrijke basis voor de richting die Audi in wil slaan. Bram Schot heeft als interim-CEO in de afgelopen maanden al overtuigend werk afgeleverd. Hij zet vaart achter de veranderingen in cultuur van zijn team en gaat huidige uitdagingen effectief aan. Met een sterk mandaat is hij in staat om de transformatie van Audi verder te versnellen en het merk  van de vier ringen naar nieuwe successen te leiden.” zegt Herbert Diess, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en CEO van de Volkswagen Group.

Peter Mosch, plaatsvervangend Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en Voorzitter van de ondernemingsraad over de benoeming: “Audi-werknemers verwachten heldere verhoudingen binnen de top van de onderneming. Daarom hebben de personeelsvertegenwoordigers gekozen voor de benoeming van Bram Schot als  Voorzitter van de Raad van Bestuur. Gedurende zijn interim-periode heeft hij al laten zien dat hij nieuwe impulsen kan geven aan de nieuwe start waar we om hebben gevraagd en die we hebben ingezet. Bram Schot dient deze weg te vervolgen en Audi terug naar de top te leiden. Dat is wat het personeel verwacht.”

De benoeming van  Bram Schot tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG, waartoe naast Audi ook Ducati, Lamborghini en Italdesign Giugiaro behoren, gaat per 1 januari 2019 in. Binnen de Raad van Bestuur blijft hij op tijdelijke basis verantwoordelijk voor Marketing en Sales. De 57-jarige Nederlander was hiervoor al sinds september 2017 eindverantwoordelijk. Op 19 juni van dit jaar werd Schot benoemd tot interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG.

Voor hij bij Audi startte, was Bram Schot sinds 2012 binnen de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens verantwoordelijk voor marketing en sales. Hij stapte over naar de Volkswagen Groep vanuit de positie van President en CEO van Mercedes-Benz Italia, waar hij strategische sales-projecten aanstuurde.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg