Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

  • Benoeming per 1 januari 2019
  • Belangrijke basis voor nieuwe richting van Audi
Bram Schot is door de Raad van Toezicht van AUDI AG met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur. Als interim-CEO leidde Bram Schot Audi al sinds juni 2018. Zijn huidige verantwoordelijkheid voor Sales en Marketing blijft hij per 1 januari tijdelijk behouden.

“De benoeming van een nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur is een belangrijke basis voor de richting die Audi in wil slaan. Bram Schot heeft als interim-CEO in de afgelopen maanden al overtuigend werk afgeleverd. Hij zet vaart achter de veranderingen in cultuur van zijn team en gaat huidige uitdagingen effectief aan. Met een sterk mandaat is hij in staat om de transformatie van Audi verder te versnellen en het merk  van de vier ringen naar nieuwe successen te leiden.” zegt Herbert Diess, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en CEO van de Volkswagen Group.

Peter Mosch, plaatsvervangend Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en Voorzitter van de ondernemingsraad over de benoeming: “Audi-werknemers verwachten heldere verhoudingen binnen de top van de onderneming. Daarom hebben de personeelsvertegenwoordigers gekozen voor de benoeming van Bram Schot als  Voorzitter van de Raad van Bestuur. Gedurende zijn interim-periode heeft hij al laten zien dat hij nieuwe impulsen kan geven aan de nieuwe start waar we om hebben gevraagd en die we hebben ingezet. Bram Schot dient deze weg te vervolgen en Audi terug naar de top te leiden. Dat is wat het personeel verwacht.”

De benoeming van  Bram Schot tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG, waartoe naast Audi ook Ducati, Lamborghini en Italdesign Giugiaro behoren, gaat per 1 januari 2019 in. Binnen de Raad van Bestuur blijft hij op tijdelijke basis verantwoordelijk voor Marketing en Sales. De 57-jarige Nederlander was hiervoor al sinds september 2017 eindverantwoordelijk. Op 19 juni van dit jaar werd Schot benoemd tot interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG.

Voor hij bij Audi startte, was Bram Schot sinds 2012 binnen de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens verantwoordelijk voor marketing en sales. Hij stapte over naar de Volkswagen Groep vanuit de positie van President en CEO van Mercedes-Benz Italia, waar hij strategische sales-projecten aanstuurde.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg