Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

  • Benoeming per 1 januari 2019
  • Belangrijke basis voor nieuwe richting van Audi
Bram Schot is door de Raad van Toezicht van AUDI AG met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur. Als interim-CEO leidde Bram Schot Audi al sinds juni 2018. Zijn huidige verantwoordelijkheid voor Sales en Marketing blijft hij per 1 januari tijdelijk behouden.

“De benoeming van een nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur is een belangrijke basis voor de richting die Audi in wil slaan. Bram Schot heeft als interim-CEO in de afgelopen maanden al overtuigend werk afgeleverd. Hij zet vaart achter de veranderingen in cultuur van zijn team en gaat huidige uitdagingen effectief aan. Met een sterk mandaat is hij in staat om de transformatie van Audi verder te versnellen en het merk  van de vier ringen naar nieuwe successen te leiden.” zegt Herbert Diess, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en CEO van de Volkswagen Group.

Peter Mosch, plaatsvervangend Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en Voorzitter van de ondernemingsraad over de benoeming: “Audi-werknemers verwachten heldere verhoudingen binnen de top van de onderneming. Daarom hebben de personeelsvertegenwoordigers gekozen voor de benoeming van Bram Schot als  Voorzitter van de Raad van Bestuur. Gedurende zijn interim-periode heeft hij al laten zien dat hij nieuwe impulsen kan geven aan de nieuwe start waar we om hebben gevraagd en die we hebben ingezet. Bram Schot dient deze weg te vervolgen en Audi terug naar de top te leiden. Dat is wat het personeel verwacht.”

De benoeming van  Bram Schot tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG, waartoe naast Audi ook Ducati, Lamborghini en Italdesign Giugiaro behoren, gaat per 1 januari 2019 in. Binnen de Raad van Bestuur blijft hij op tijdelijke basis verantwoordelijk voor Marketing en Sales. De 57-jarige Nederlander was hiervoor al sinds september 2017 eindverantwoordelijk. Op 19 juni van dit jaar werd Schot benoemd tot interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG.

Voor hij bij Audi startte, was Bram Schot sinds 2012 binnen de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens verantwoordelijk voor marketing en sales. Hij stapte over naar de Volkswagen Groep vanuit de positie van President en CEO van Mercedes-Benz Italia, waar hij strategische sales-projecten aanstuurde.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg