BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen-groep met Audi en Porsche plannen een joint venture voor supersnel laden op hoog vermogen langs de belangrijkste snelwegen in Europa

Joint venture voor de ontwikkeling van een snellaadnetwerk voor zuiver elektrische voertuigen om grote afstanden te kunnen afleggen in Europa

  • Vermogensniveaus tot 350 kW zorgen voor aanzienlijk kortere oplaadtijden in vergelijking met beschikbare systemen
  • Bouw van ongeveer 400 supersnelle oplaadstations gepland in Europa
  • Netwerk gebaseerd op de CSS-norm (Combined Charging System), met een connector die volledig compatibel is met de meeste huidige en toekomstige zuiver elektrische voertuigen
  • Unieke samenwerking tussen autoconstructeurs om een merkonafhankelijk netwerk voor oplaadinfrastructuur uit te bouwen
BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen-groep met Audi en Porsche hebben een memorandum van overeenstemming getekend om het krachtigste oplaadnetwerk in Europa te creëren. Doelstelling is om een aanzienlijk aantal stations te bouwen en er zo voor te zorgen dat zuiver elektrische voertuigen ook lange afstanden kunnen afleggen. Dat zal een belangrijke stap zijn in de evolutie van de elektrische auto naar de massamarkt.

Het geplande supersnelle oplaadnetwerk met vermogens tot 350 kW zal aanzienlijk sneller zijn dan de krachtigste oplaadsystemen die momenteel in gebruik zijn. De start is voorzien in 2017, met een initieel geplande doelstelling van ongeveer 400 sites in Europa. Tegen 2020 zouden de klanten toegang moeten hebben tot duizenden laadpunten met hoog vermogen. Het doel is om lange afstanden mogelijk te maken dankzij publieke oplaadstations langs de belangrijkste snelwegen en verkeersassen, wat voor de meeste bestuurders van zuiver elektrische voertuigen vandaag nog niet haalbaar is. Men verwacht dat het opladen op termijn even comfortabel wordt als tanken aan een klassiek tankstation.

Het netwerk zal gebaseerd zijn op de uniforme CCS-technologie (Combined Charging System). De geplande oplaadinfrastructuur breidt de bestaande technische norm voor wisselstroom- en gelijkstroomladen voor elektrische voertuigen uit naar een hoger vermogensniveau voor gelijkstroomladen, met tot 350 kW. Zuiver elektrische voertuigen die ontwikkeld zijn om dat volledige vermogen van de oplaadstations te ontvangen, kunnen merkonafhankelijk opladen in een fractie van de tijd die vandaag nodig is. Het netwerk is bedoeld om alle met CCS-technologie uitgeruste voertuigen te bedienen en zo de drempel voor elektrische voertuigen in Europa te verlagen.

AUDI AG

“Wij zijn van plan om een netwerk te creëren dat onze klanten de mogelijkheid biedt op lange trajecten de accu op te laden tijdens een koffiestop”, zegt Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG. “Betrouwbare snellaaddiensten zijn een cruciale factor voor bestuurders om te kiezen voor een elektrisch voertuig. Met deze samenwerking willen wij een grotere markt creëren voor e-mobiliteit en de evolutie naar emissievrij rijden versnellen.”

De autoconstructeurs zijn van plan om aanzienlijke investeringen te doen om dit netwerk te creëren, wat het geloof van elk bedrijf in de toekomst van de elektromobiliteit onderstreept. Terwijl de stichtende partners – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen-groep – binnen de joint venture een gelijkwaardig statuut zullen hebben, zullen ook andere autoconstructeurs aangemoedigd worden om deel te nemen aan het netwerk en zo bij te dragen tot de ontwikkeling van comfortabele oplaadoplossingen voor klanten met een zuiver elektrisch voertuig. De joint venture staat ook open voor samenwerkingsverbanden met regionale partners.

De vorming van de joint venture is onderworpen aan de uitvoering van definitieve overeenkomsten en de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in verschillende rechtsgebieden.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg