Bestellingen voor Audi A4 Avant g-tron en A5 Sportback g-tron met nieuw design kunnen vanaf november worden geplaatst

Bestellingen voor Audi A4 Avant g-tron en A5 Sportback g-tron met nieuw design kunnen vanaf november worden geplaatst

  • Lage uitstoot, hoge efficiëntie: aardgas als brandstof beschermt het milieu en is kostenbesparend
  • 2.0 TFSI-motor met 125 kW (170 pk)
  • Bestellingen voor Audi A4 Avant g-tron kunnen vanaf 29 november worden geplaatst in België

Audi-aardgasmodellen combineren ecologie en economie: de Audi A4 Avant g-tron en A5 Sportback g-tron hebben een nieuw, sportief design en ultramodern bedieningsconcept via aanraakschermen. Klanten in België kunnen de Audi A4 Avant g-tron bestellen vanaf 29 november aan een basisprijs van 42.390 euro en vanaf einde 2019 is de A5 Sportback 40 g-tron beschikbaar vanaf 44.700 euro.

De Audi g-tron-modellen zijn een onderdeel van een geïntegreerd en duurzaam mobiliteitsconcept van het merk met de vier ringen. Voor dit doeleinde wordt gebruik gemaakt van een 2.0 TFSI-benzinemotor die speciaal is aangepast om te werken op cng (gecomprimeerd aardgas) en die een vermogen ontwikkelt van 125 kW (170 pk). Het maximumkoppel van 270 Nm is beschikbaar tussen 1.650 en 4.400 t/m. Optrekken van 0 naar 100 km/u duurt 8,4 seconden. De topsnelheid van de A4 Avant g-tron is 221 km/u (gecombineerd cng-verbruik in kg/100 km: 4.1–3.9; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km (cng): 113–105), die van de A5 Sportback g-tron 224 km/u (gecombineerd cng-verbruik in kg/100 km: 4.1–3.8; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km (cng): 111–103). Een standaard zeventraps S tronic geeft het koppel van de tweeliter-TFSI-motor door aan de voorwielen.

 De vier cilindervormige aardgastanks met een lichtgewicht ontwerp, die 17,3 kilo aardgas opslaan onder een druk van 200 bar, zitten achteraan onder het voertuig. De binnenste laag is een polyamide container. Een tweede laag, een composietwikkel van met koolstofvezel versterkt polymeer (CFRP) en met glasvezel versterkt polymeer (GFRP), dient als steunstructuur met maximale sterkte. De buitenste laag bestaat uit puur GFRP en heeft tot taak elke schade aan te tonen die zou optreden door steenslag of door over grotere obstakels te rijden. Om de met vezels versterkte materialen te binden is epoxyhars gebruikt.

 Het berekende rijbereik van de A5 Sportback g-tron op basis van het gecombineerde aardgasverbruik (NEDC) is 420 tot 455 kilometer. Voor de A4 Avant g-tron is dat 420 tot 440 kilometer. Als de hoeveelheid gas in de tanks onder een bepaalde grens zakt tussen de 0,4 en 1,4 kilo schakelt de 2.0 TFSI over op benzine. Deze grens hangt af van de cng-injectiedruk en de gastemperatuur. De vulmonden voor aardgas en benzine zitten onder één tankklep.

 Beide herwerkte modellen ogen sportiever en meer gesofisticeerd. In het midden van het dashboard staat het brede nieuwe MMI-aanraakscherm, dat het controlecentrum is van het nieuwe bedieningssysteem. Twee meters informeren de bestuurder over de resterende inhoud van de tanks. Het bestuurdersinformatiesysteem toont het verbruik in cng of in benzine en geeft indien nodig informatie over het dichtstbijzijnde cng-tankstation, waarvan er in Duitsland alleen al meer dan 800 zijn. Het infotainmentaanbod breidt uit met het MMI navigation plus, dat gebruik maakt van nieuwe hardware. Deze derde generatie van het modulaire infotainmentplatform (MIB 3) Audi connect en Audi connect plus biedt een waaier aan onlinediensten, zoals Car-to-X-diensten die gebruik maken van de zwermintelligentie van de Audi-vloot.

 De Audi g-tron-modellen van het A4-gamma kunnen in België vanaf 29 november worden besteld, de A5 Sportback g-tron zal beschikbaar zijn vanaf eind 2019. De A4 Avant 40 g-tron staat in de prijslijst vanaf 42.390 euro, de A5 Sportback 40 g-tron heeft een basisprijs van 44.700 euro. Beide modellen komen in het eerste trimester van 2020 naar de verdelers.

Het persbericht in PDF-versie kan u hier downloaden A19-51N - g-tron PA (3p).pdf - 251 KB Het persbericht in WORD-versie kan u hier downloaden A19-51N - g-tron PA.docx - 71 KB Télécharger le communiqué de presse en format PDF A19-51F - g-tron PA (3p).pdf - 159 KB Télécharger le communiqué de presse en format WORD A19-51F - g-tron PA.docx - 72 KB
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg