Back on track: ronderecord voor Audi in de compacte klasse

Back on track: ronderecord voor Audi in de compacte klasse

  • 7:33,123 minuten: nieuw preproductiemodel van de Audi RS 3* met de legendarische vijfcilindermotor vestigt ronderecord
  • Geoptimaliseerde chassisafstelling: hogere bochtsnelheden blijken sleutel tot succes

Frank Stippler heeft met een preproductiemodel van de RS 3-productupgrade* een nieuw ronderecord gevestigd op de Nürburgring-Nordschleife. De race- en ontwikkelingsrijder van Audi Sport klokte een indrukwekkende tijd van 7:33,123 minuten, waarmee hij de huidige snelste rondetijd in deze klasse met meer dan vijf seconden verpulverde. Nog maar eens een bewijs dat het verbeterde topmodel uit de A3-serie* opnieuw de snelste compacte auto is.

Het record werd mogelijk gemaakt door het geoptimaliseerde bochtengedrag, waardoor de nieuwe RS 3* zijn levendigheid nog eerder en gecontroleerder kan inzetten, legt Frank Stippler uit: "Dat was de sleutel tot ons succes. De nieuwe RS 3* draait dankzij finetuning – waaronder brake torque vectoring – gewilliger in bij het ingaan van de bocht, waardoor de auto op de valreep eerder en beter gepositioneerd kan worden om via de ideale lijn de bocht uit te rijden. Het resultaat is een lagere stuurhoek vanaf de binnenkant tot aan het uitrijden van de bocht, wat leidt tot minder wrijving en een snellere acceleratie, waardoor er meer momentum en snelheid kan worden meegenomen naar elk daaropvolgend recht stuk."

De basis voor de uitzonderlijke rijdynamiek van de auto is het samenspel tussen de koppelsplitter met zijn volledig variabele koppelverdeling tussen de achterwielen, de elektronische stabiliteitscontrole, de wielspecifieke koppelsturing (brake torque vectoring) en de optionele adaptieve schokdempers van de RS-sportophanging. De modulaire voertuigdynamicaregelaar verbindt de gegevens van alle componenten die relevant zijn voor de laterale rijdynamiek nu nog nauwkeuriger met elkaar dankzij een verbeterd algoritme.

Het vermogen wordt nog altijd geleverd door de legendarische vijfcilindermotor met 400 pk en 500 Nm koppel*. In combinatie met de semislick Pirelli P Zero Trofeo R-banden, het keramisch remsysteem van 19 duim, de RS-sportophanging met adaptieve dempersturing en de geoptimaliseerde chassisafstelling stuwt de 2.5 TFSI-motor de RS 3* nu nog pittiger door de bochten. Dit alles wordt benadrukt door zijn karakteristieke diepe gebrul, dankzij de kenmerkende 1-2-4-5-3-ontstekingsvolgorde.

Het geüpgradede productiemodel van de RS 3* kan vanaf eind augustus worden besteld en staat in het najaar bij de concessiehouders.

* Audi RS 3-productupgrade (modeljaar 2025): ​
Gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km (voorlopig): 9,6-8,9;
​Gecombineerde CO2-uitstoot in g/km (voorlopig): 218-201; CO2-klasse: G (voorlopig)

Onderhevig aan wijzigingen zonder kennisgeving.
​De definitieve waarden zullen beschikbaar zijn bij de officiële start van de communicatie eind augustus 2024.

 

Olivier Van Hoorebeke PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren Automotive
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg