Audi verbetert spraakbesturing in huidige en toekomstige modellen met ChatGPT

Audi verbetert spraakbesturing in huidige en toekomstige modellen met ChatGPT

  • Audi integreert ChatGPT in huidige modellen met het modulaire infotainmentsysteem van de derde generatie (MIB 3)
  • De Audi Assistant in nieuwe modellen met elektronica-architectuur E3 1.2 zal deze verbeterde functie bevatten
  • Audi benut het potentieel van kunstmatige intelligentie, met diensten en producten om de klantervaring te verbeteren

Audi implementeert de AI-chatbot ChatGPT via Microsoft Azure OpenAI Service in zijn infotainmentsysteem om de spraakbesturingsmogelijkheden van zijn voertuigen uit te breiden. Vanaf juli van dit jaar kunnen eigenaars van ongeveer twee miljoen Audi-modellen die sinds 2021 werden geproduceerd en zijn uitgerust met het modulaire infotainmentsysteem van de derde generatie (MIB 3), met hun auto communiceren via natuurlijke spraak en luisteren naar de informatie die ze tijdens het rijden willen weten. Nieuwe voertuigen zoals de Q6 e-tron en toekomstige modellen met de elektronica-architectuur E3 1.2 krijgen ChatGPT via Cerence Chat Pro als uitbreiding van de Audi Assistant.

De integratie van ChatGPT in de online spraakinvoer van modellen met MIB 3 vanaf modeljaar 2021, zoals bijvoorbeeld de Audi A3, biedt tal van mogelijkheden die verder gaan dan wat voorheen mogelijk was met spraakbesturing. Audi-rijders kunnen van de verbeterde spraakbesturing gebruikmaken om het infotainment-, navigatie- en aircosysteem te bedienen of ook om, vanaf nu, algemene kennisvragen te stellen. De mogelijkheid om informatie op te vragen met behulp van natuurlijke spraak maakt het rijden veiliger, omdat de bestuurder nooit zijn ogen van de weg hoeft te halen. ChatGPT wordt beschikbaar gemaakt via Azure OpenAI Service. De basis van deze nieuwe functie voor Audi-klanten is de Chat Pro-oplossing van Cerence Inc., die een op de autosector afgestemde ChatGPT-integratie biedt.

“Met de naadloze integratie van ChatGPT in onze spraakbesturing combineren we de troeven van beide toepassingen”, zegt Marcus Keith, vicepresident voor interieur-, infotainment- en connectiviteitsontwikkeling bij Audi. “Naast een reeks spraakgestuurde functies zullen onze klanten nu kunnen rekenen op eenvoudige en veilige toegang tot AI-gebaseerde kennis. Dit is de volgende stap op weg naar een ongeëvenaarde interieurervaring in onze Audi-voertuigen.”

Voertuigen beantwoorden alledaagse vragen

Audi heeft zijn bestaande zelflerende spraakassistent, de Audi Assistant, uitgebreid in modellen met de nieuwe elektronica-architectuur E3 1.2, die debuteerde in de nieuwe Audi Q6 e-tron. Inzittenden kunnen de assistent op de gebruikelijke manier activeren door ‘Hey Audi’ te zeggen of door de push-to-talk-knop op het stuurwiel te gebruiken om hun vragen te stellen. De Audi Assistant herkent automatisch of hij een voertuigfunctie moet uitvoeren, een bestemming moet zoeken of bijvoorbeeld een weersvoorspelling moet geven. Het Audi-systeem stuurt vragen alleen door naar ChatGPT als het geen antwoord kan geven op algemene kennisvragen. Bestuurders genieten van een naadloze ervaring, omdat alle functies zijn geïntegreerd in de Audi Assistant. Gegevensbeveiliging heeft de hoogste prioriteit: om optimale privacy te garanderen worden alle vragen en antwoorden na verwerking gewist. Bovendien heeft ChatGPT nooit toegang tot voertuiggegevens. ​ ​

Toekomstig potentieel: profiteren van de nieuwe mogelijkheden van AI

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om vragen te stellen over het voertuig, bijvoorbeeld over de juiste bandenspanning. Het gebruik van grote taalmodellen, bijvoorbeeld van Cerence, maakt deze en vele andere gebruikssituaties mogelijk.

AI ondersteunt Audi als digitaal en datagestuurd bedrijf

Audi wil het potentieel van kunstmatige intelligentie ten volle benutten, met diensten en producten om de klantervaring te verbeteren, maar ook in verschillende toepassingsgebieden om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Bijvoorbeeld als creatieve impuls bij design, bij hr-kennisoverdracht als chatbot en in de productie ter ondersteuning van kwaliteitscontrole. De nieuwste toepassingen zijn een AI voor het controleren van puntlassen in de koetswerkbouw en AI-gebaseerde scheurdetectie in de perserij. Tegelijkertijd zet Audi zich in voor een verantwoord gebruik van AI in zijn gedragsprincipes en in een beginselverklaring. In lijn met compliance, regelgeving (EU Data Act en AI Act) en ethiek worden de medewerkers ook getraind om AI toekomstgericht te gebruiken.

Olivier Van Hoorebeke PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren Automotive

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg