Audi verbetert e-tron-productlijn verder: wisselstroomladen aan 22 kW en nog meer rijgemak

Audi verbetert e-tron-productlijn verder: wisselstroomladen aan 22 kW en nog meer rijgemak

Aantrekkelijke nieuwe features voor de elektrische SUV-modellen in modeljaar 2021

  • Tweede interne lader voor snel wisselstroomladen thuis en onderweg
  • Nieuw e-tron charging system connect met intelligente functies
  • Nog meer rijgemak met het rijhulpsysteem adaptive cruise assist

Sneller opladen, meer gemak aan het stuur – Audi verbetert zijn e-tron-modellen stelselmatig. De volledig elektrische SUV en e-tron Sportback SUV-coupé krijgen een reeks nieuwe uitrustingselementen toegevoegd.

Wisselstroomladen: dubbel vermogen

Snelladen aan gelijkstroom (DC) is altijd al een sterk punt geweest van de e-tron-modellen. Voortaan maakt Audi ook sneller opladen met wisselstroom (AC) mogelijk. Vanaf vandaag kunnen klanten van de e-tron 55 en e-tron 55 Sportback een tweede interne lader bestellen die het laadvermogen van 11 kW verdubbelt naar liefst 22 kW bij geschikte oplaadpunten. Deze optie zal vanaf half 2021 ook beschikbaar zijn in de versies e-tron 50 en e-tron S.

Nieuw stuurwiel: nog meer gemak met adaptive cruise assist

Het herwerkte stuurwiel maakt rijden nog eenvoudiger. De bestuurder moet het aanraakgevoelige stuurwiel maar één keer per minuut licht aanraken om te maken dat de zijdelingse geleiding van de adaptive cruise assist actief blijft. De bestuurder blijft echter wel volledig verantwoordelijk voor het besturen van de wagen. Dit high-end systeem, dat data gebruikt van de centrale rijhulpsturing (zFAS), kan de Audi e-tron in het midden van zijn rijstrook houden. Het beheert ook de geleiding in lengterichting over het hele snelheidsbereik. Het ondersteunt de bestuurder bij optrekken, vertragen, snelheid aanhouden, afstand bewaren en in filesituaties.

Nieuw formaat voor de S-versies: 22-duimsvelgen

De Audi e-tron S en Audi e-tron S Sportback worden standaard geleverd met 20-duimsvelgen en als optie met 21-duimsvelgen. Audi Sport GmbH heeft de lat nu nog een stuk hoger gelegd, met velgen in de maat 9,5Jx22 en banden van 265/40. De titanium gray-velgen hebben een vijfspaaks structuur en een glanzende afwerking.

Deze nieuwe elementen voor de e-tron-modellen kunnen vanaf begin december worden besteld.

Télécharger le communiqué de presse en format PDF A20-41F - e-tron 2021 (3p).pdf - 158 KB Télécharger le communiqué de presse en format Word A20-41F - e-tron 2021.docx - 70 KB Het persbericht in PDF kan u hier downloaden A20-41N - e-tron 2021 (2p).pdf - 145 KB Het persbericht in Word kan u hier downloaden A20-41N - e-tron 2021.docx - 69 KB
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg