Audi verbetert e-tron-productlijn verder: wisselstroomladen aan 22 kW en nog meer rijgemak

Audi verbetert e-tron-productlijn verder: wisselstroomladen aan 22 kW en nog meer rijgemak

Aantrekkelijke nieuwe features voor de elektrische SUV-modellen in modeljaar 2021

  • Tweede interne lader voor snel wisselstroomladen thuis en onderweg
  • Nieuw e-tron charging system connect met intelligente functies
  • Nog meer rijgemak met het rijhulpsysteem adaptive cruise assist

Sneller opladen, meer gemak aan het stuur – Audi verbetert zijn e-tron-modellen stelselmatig. De volledig elektrische SUV en e-tron Sportback SUV-coupé krijgen een reeks nieuwe uitrustingselementen toegevoegd.

Wisselstroomladen: dubbel vermogen

Snelladen aan gelijkstroom (DC) is altijd al een sterk punt geweest van de e-tron-modellen. Voortaan maakt Audi ook sneller opladen met wisselstroom (AC) mogelijk. Vanaf vandaag kunnen klanten van de e-tron 55 en e-tron 55 Sportback een tweede interne lader bestellen die het laadvermogen van 11 kW verdubbelt naar liefst 22 kW bij geschikte oplaadpunten. Deze optie zal vanaf half 2021 ook beschikbaar zijn in de versies e-tron 50 en e-tron S.

Nieuw stuurwiel: nog meer gemak met adaptive cruise assist

Het herwerkte stuurwiel maakt rijden nog eenvoudiger. De bestuurder moet het aanraakgevoelige stuurwiel maar één keer per minuut licht aanraken om te maken dat de zijdelingse geleiding van de adaptive cruise assist actief blijft. De bestuurder blijft echter wel volledig verantwoordelijk voor het besturen van de wagen. Dit high-end systeem, dat data gebruikt van de centrale rijhulpsturing (zFAS), kan de Audi e-tron in het midden van zijn rijstrook houden. Het beheert ook de geleiding in lengterichting over het hele snelheidsbereik. Het ondersteunt de bestuurder bij optrekken, vertragen, snelheid aanhouden, afstand bewaren en in filesituaties.

Nieuw formaat voor de S-versies: 22-duimsvelgen

De Audi e-tron S en Audi e-tron S Sportback worden standaard geleverd met 20-duimsvelgen en als optie met 21-duimsvelgen. Audi Sport GmbH heeft de lat nu nog een stuk hoger gelegd, met velgen in de maat 9,5Jx22 en banden van 265/40. De titanium gray-velgen hebben een vijfspaaks structuur en een glanzende afwerking.

Deze nieuwe elementen voor de e-tron-modellen kunnen vanaf begin december worden besteld.

Télécharger le communiqué de presse en format PDF A20-41F - e-tron 2021 (3p).pdf - 158 KB Télécharger le communiqué de presse en format Word A20-41F - e-tron 2021.docx - 70 KB Het persbericht in PDF kan u hier downloaden A20-41N - e-tron 2021 (2p).pdf - 145 KB Het persbericht in Word kan u hier downloaden A20-41N - e-tron 2021.docx - 69 KB

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg