Audi toont laserkoplampen van de nieuwe R8

- Hightech koplampen voor Audi’s sportwagen met middenmotor

A15/05N

Audi toont laserkoplampen van de nieuwe R8

- Hightech koplampen voor Audi’s sportwagen met middenmotor

- Lasergrootlicht met hoge lichtopbrengst en ver bereik

Audi heeft de koplampen van de nieuwe R8 onthuld en daarmee de eerste technische highlights van de supersportwagen getoond. De nieuwe Audi R8 maakt gebruik van ledkoplampen, die optioneel met een lasermodule voor het grootlicht kunnen worden uitgerust.

De nieuwe Audi R8 zal nieuwe normen bepalen in het segment van de supersportwagens, ook op het vlak van verlichting. Optioneel kan hij worden uitgerust met lasertechnologie voor het grootlicht, een van de jongste ontwikkelingen van Audi. Het laserlicht genereert met bijzondere performante laserdiodes ondanks compacte afmetingen een zeer krachtige lichtbundel. Zo heeft het lasergrootlicht een bijna dubbel zo ver bereik als ledgrootlicht.

Iedere schijnwerper is voorzien van een lasermodule, die telkens uit vier laserdiodes met hoog vermogen bestaat. Deze module bundelt de vier intens blauwe laserstralen, waarna een fosforomvormer het blauwe licht in puur wit licht omvormt. Een van de kenmerken van het laserlicht is het blauwige lichtschijnsel. Standaard beschikt de nieuwe Audi R8 over ledkoplampen, die met 37 leds per schijnwerper alle lichtfuncties verzorgen.

De lasertechnologie voor het grootlicht debuteerde in de zomer van 2014 in de Audi R8 LMX, de speciale uitvoering van de vorige R8-modelreeks. Net ervoor had ze zich in de racewagen Audi R18 e-tron quattro al bewezen tijdens de 24 Uren van Le Mans. Het lasergrootlicht is de jongste serietechnologie in een lange reeks lichtinnovaties van het merk. In 2004 bracht Audi de ledtechnologie voor het eerst op de markt in de autosector, met de dagrijlichten van de A8 L W12. Lichttechnologieën zoals de leddagrijlichten, de Matrix-ledkoplampen en het lasergrootlicht illustreren op voorbeeldige wijze de kernwaarden van Audi: vooruitstrevendheid, sportiviteit en hoogwaardigheid.

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg