Audi tekent eerste conceptauto voor animatiefilm

Audi tekent eerste conceptauto voor animatiefilm

  • Audi onthult RSQ e-tron voor Spies in Disguise, een film van Twentieth Century Fox
  • RSQ e-tron, een zuiver virtuele conceptauto, is elektrisch en volautomatisch
Met de Audi RSQ e-tron, een fictieve, virtuele prestatiegerichte conceptauto die voor de Twentieth Century Fox-film Spies in Disguise werd ontworpen, brengt Audi futuristisch design en mobiliteit naar het witte doek. Het volledig op batterijen functionerende elektrische model, dat door Audi Design werd ontwikkeld in samenwerking met Blue Sky Studios, combineert autonoom rijden met artificiële intelligentie en transformationele technologie. De RSQ e-tron zal worden bestuurd door superspion Lance Sterling, met de stem van Will Smith, en is te zien in de vrijgegeven filmtrailer. De familiefilm zal in september 2019 in première gaan in de filmzalen. 

Met een hologram als snelheidsmeter en technologie voor elektrische mobiliteit en autonoom rijden belichaamt deze tweezitsconceptauto hoe de designtaal van het merk er in de toekomst zou kunnen uitzien. In de film heeft superagent Lance Sterling een snelle auto nodig die zijn durf en moed weerspiegelt. Zo beschikt de conceptauto niet alleen over uitrustingsfeatures zoals autonoom rijden en andere Audi-rijhulpsystemen, maar ook over speciale features voor geheime agenten.

“Audi en Fox hebben de voorbije jaren schitterend samengewerkt en we zijn in de wolken dat we in die relatie een stap verder kunnen zetten en met Audi voor het eerst de wereld van de animatiefilm binnenstappen. Dit project was de perfecte gelegenheid om de e-trontechnologie van Audi in de verf te zetten en om onze onversaagde spion, Lance Sterling, zijn eigen spionauto mee te geven”, zegt Erin Williams, ondervoorzitter Marketing Partnerships bij Twentieth Century Fox.

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg