Audi tekent eerste conceptauto voor animatiefilm

Audi tekent eerste conceptauto voor animatiefilm

  • Audi onthult RSQ e-tron voor Spies in Disguise, een film van Twentieth Century Fox
  • RSQ e-tron, een zuiver virtuele conceptauto, is elektrisch en volautomatisch
Met de Audi RSQ e-tron, een fictieve, virtuele prestatiegerichte conceptauto die voor de Twentieth Century Fox-film Spies in Disguise werd ontworpen, brengt Audi futuristisch design en mobiliteit naar het witte doek. Het volledig op batterijen functionerende elektrische model, dat door Audi Design werd ontwikkeld in samenwerking met Blue Sky Studios, combineert autonoom rijden met artificiële intelligentie en transformationele technologie. De RSQ e-tron zal worden bestuurd door superspion Lance Sterling, met de stem van Will Smith, en is te zien in de vrijgegeven filmtrailer. De familiefilm zal in september 2019 in première gaan in de filmzalen. 

Met een hologram als snelheidsmeter en technologie voor elektrische mobiliteit en autonoom rijden belichaamt deze tweezitsconceptauto hoe de designtaal van het merk er in de toekomst zou kunnen uitzien. In de film heeft superagent Lance Sterling een snelle auto nodig die zijn durf en moed weerspiegelt. Zo beschikt de conceptauto niet alleen over uitrustingsfeatures zoals autonoom rijden en andere Audi-rijhulpsystemen, maar ook over speciale features voor geheime agenten.

“Audi en Fox hebben de voorbije jaren schitterend samengewerkt en we zijn in de wolken dat we in die relatie een stap verder kunnen zetten en met Audi voor het eerst de wereld van de animatiefilm binnenstappen. Dit project was de perfecte gelegenheid om de e-trontechnologie van Audi in de verf te zetten en om onze onversaagde spion, Lance Sterling, zijn eigen spionauto mee te geven”, zegt Erin Williams, ondervoorzitter Marketing Partnerships bij Twentieth Century Fox.

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg