Audi R8 LMS en Audi RS e-tron GT prototype: het heden ontmoet de toekomst op de Total 24 Hours of Spa

Audi R8 LMS en Audi RS e-tron GT prototype: het heden ontmoet de toekomst op de Total 24 Hours of Spa

  • Gezamenlijke verschijning op ’s werelds grootste GT3-race in België
  • GTX World Tour als pionier van elektrische aandrijving in het GT-racen
  • Audi’s elektrische Gran Turismo leidt op zaterdag het deelnemersveld van de Total 24 Hours of Spa tijdens de formatieronde
  • Audi opent pre-reservaties in België voor de Audi e-tron GT

Ze komen allebei uit Neckarsulm, belichamen de fascinatie voor de sportwagens van het heden en van de toekomst en weerspiegelen de volledige overgave waarmee Audi auto’s ontwikkelt en bouwt: de succesvolle GT3-racewagen Audi R8 LMS en het nieuwe prototype Audi RS e-tron GT ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens ’s werelds grootste GT3-race-evenement, de Total 24 Hours of Spa.

Chris Reinke, Hoofd Audi Sport customer racing:

“De Audi R8 en het prototype RS e-tron GT staan voor sportiviteit vandaag en in de toekomst, zowel op de weg als in de autosport. Het fascinerende prototype Audi RS e-tron GT vormt de ideale basis voor een veelbelovend concept met geëlektrificeerde aandrijflijnen in het GT-racen, zoals de Stéphane Ratel Organisation heeft aangekondigd met de GTX World Tour. "

Onder de paraplu van de GTX World Tour autosportreeks zullen in de toekomst verschillende alternatieve aandrijfsystemen met elkaar wedijveren in multidisciplinaire competities. De regels zijn zo ontwikkeld dat die auto wint die het snelst en tegelijk ook het meest efficiënt is.

 Op basis van de standaard R8 bouwt Audi Sport customer racing sinds 2009 de tweede generatie van de GT3-racewagen. 50 procent van de onderdelen van het model, dat zal knokken voor een vijfde algemene overwinning in Spa dit weekend, komt uit de productieversie. Voor zaterdag om 15u30 de startvlag zwaait zal het prototype Audi RS e-tron GT het veld van de 24-uursrace leiden tijdens de formatieronde – en het GT-racen naar een opwindende toekomst begeleiden.

 In afwachting van de onthulling van het productiemodel in het voorjaar 2021 opent Audi in België alvast een online pre-reservatiesysteem voor de Audi e-tron GT. Geïnteresseerden kunnen een e-tron GT pre-reserveren op de website audi.be. Een reservatiekost van €2.250 (incl. BTW), die teruggestort wordt wanneer de wagen besteld wordt, is vereist om de reservatie te valideren. Klanten met een uniek reservatienummer worden als eersten in België gecontacteerd om hun Audi e-tron GT of Audi RS e-tron GT te configureren. Bovendien worden zij als eerste op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws over de Audi e-tron GT. De productie van de Gran Turismo gaat eind 2020 van start in de Audi Böllinger Höfe-fabriek te Neckarsulm.

 

Télécharger le communiqué de presse en format PDF A20-37F - 24H Spa (2p).pdf - 191 KB Télécharger le communiqué de presse en format Word A20-37F - 24H Spa.docx - 70 KB Het persbericht in PDF kan u hier downloaden A20-37N - 24H Spa (2p).pdf - 188 KB Het persbericht in Word kan u hier downloaden A20-37N - 24H Spa.docx - 69 KB
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg