Audi R8 LMS en Audi RS e-tron GT prototype: het heden ontmoet de toekomst op de Total 24 Hours of Spa

Audi R8 LMS en Audi RS e-tron GT prototype: het heden ontmoet de toekomst op de Total 24 Hours of Spa

  • Gezamenlijke verschijning op ’s werelds grootste GT3-race in België
  • GTX World Tour als pionier van elektrische aandrijving in het GT-racen
  • Audi’s elektrische Gran Turismo leidt op zaterdag het deelnemersveld van de Total 24 Hours of Spa tijdens de formatieronde
  • Audi opent pre-reservaties in België voor de Audi e-tron GT

Ze komen allebei uit Neckarsulm, belichamen de fascinatie voor de sportwagens van het heden en van de toekomst en weerspiegelen de volledige overgave waarmee Audi auto’s ontwikkelt en bouwt: de succesvolle GT3-racewagen Audi R8 LMS en het nieuwe prototype Audi RS e-tron GT ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens ’s werelds grootste GT3-race-evenement, de Total 24 Hours of Spa.

Chris Reinke, Hoofd Audi Sport customer racing:

“De Audi R8 en het prototype RS e-tron GT staan voor sportiviteit vandaag en in de toekomst, zowel op de weg als in de autosport. Het fascinerende prototype Audi RS e-tron GT vormt de ideale basis voor een veelbelovend concept met geëlektrificeerde aandrijflijnen in het GT-racen, zoals de Stéphane Ratel Organisation heeft aangekondigd met de GTX World Tour. "

Onder de paraplu van de GTX World Tour autosportreeks zullen in de toekomst verschillende alternatieve aandrijfsystemen met elkaar wedijveren in multidisciplinaire competities. De regels zijn zo ontwikkeld dat die auto wint die het snelst en tegelijk ook het meest efficiënt is.

 Op basis van de standaard R8 bouwt Audi Sport customer racing sinds 2009 de tweede generatie van de GT3-racewagen. 50 procent van de onderdelen van het model, dat zal knokken voor een vijfde algemene overwinning in Spa dit weekend, komt uit de productieversie. Voor zaterdag om 15u30 de startvlag zwaait zal het prototype Audi RS e-tron GT het veld van de 24-uursrace leiden tijdens de formatieronde – en het GT-racen naar een opwindende toekomst begeleiden.

 In afwachting van de onthulling van het productiemodel in het voorjaar 2021 opent Audi in België alvast een online pre-reservatiesysteem voor de Audi e-tron GT. Geïnteresseerden kunnen een e-tron GT pre-reserveren op de website audi.be. Een reservatiekost van €2.250 (incl. BTW), die teruggestort wordt wanneer de wagen besteld wordt, is vereist om de reservatie te valideren. Klanten met een uniek reservatienummer worden als eersten in België gecontacteerd om hun Audi e-tron GT of Audi RS e-tron GT te configureren. Bovendien worden zij als eerste op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws over de Audi e-tron GT. De productie van de Gran Turismo gaat eind 2020 van start in de Audi Böllinger Höfe-fabriek te Neckarsulm.

 

Télécharger le communiqué de presse en format PDF A20-37F - 24H Spa (2p).pdf - 191 KB Télécharger le communiqué de presse en format Word A20-37F - 24H Spa.docx - 70 KB Het persbericht in PDF kan u hier downloaden A20-37N - 24H Spa (2p).pdf - 188 KB Het persbericht in Word kan u hier downloaden A20-37N - 24H Spa.docx - 69 KB

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg