Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro vanaf vandaag te bestellen

 

  • Eerste plug-in hybride model van de Audi Q-familie
  • Sportief en comfortabel met maximale efficiëntie

 

Vanaf vandaag zullen klanten in België de Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro kunnen bestellen. De basisprijs bedraagt 82.910 euro. Na de zomer starten de leveringen van het gloednieuwe model. De plug-in hybride SUV heeft een puur elektrisch en dus emissievrij rijbereik van 56 km (NEDC-meting). De Audi Q7 e-tron staat bovendien in Belgische première tentoongesteld op het autosalon van Brussel.

De Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is de eerste plug-in hybride ter wereld met een V6 TDI en de quattro-vierwielaandrijving. Hij accelereert in 6,2 s van 0 tot 100 km/u en haalt een normverbruik van 1,8 l diesel per 100 km. Zijn lithium-ionaccu heeft een capaciteit van 17,3 kWh en kan gewoon via het stopcontact worden opgeladen. Het puur elektrische rijbereik van de SUV volstaat voor een groot deel van de dagelijkse mobiliteit.

Standaard is de Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro rijkelijk uitgerust, met onder meer ledkoplampen, een laadkabel voor publieke laadpunten en een met een stekker voor zowel huishoudelijke als industriële stopcontacten, die ook voorzien is van een grafisch display. Dankzij de nieuwe tweefasige oplaadtechnologie duurt een volledige laadbeurt via een industrieel stopcontact met een vermogen van 7,2 kW slechts ongeveer tweeënhalf uur.

Ook standaard aan boord zijn de MMI Navigatie plus met MMI all-in-touch en de Audi virtual cockpit. Het tft-scherm met hoge resolutie staat garant voor haarscherpe beelden, zoals de weergave van de 'Powermeter', de energiestroom van het plug-in hybridesysteem, het rijbereik of de laadtoestand van de hoogspanningsaccu.

Het standaard thermomanagementsysteem met geïntegreerde warmtepomp werd speciaal voor de plug-in hybride in de Q7-familie ontwikkeld. Audi gebruikt deze technologie als eerste constructeur ter wereld en bepaalt zo een nieuwe referentie op het vlak van elektrisch rijbereik, interieurcomfort en efficiëntie van de klimaatregeling.

De Audi connect-module verbindt de Q7 e-tron quattro via de snelle LTE-standaard met het internet. Nieuw in het standaardaanbod zijn de diensten 'Audi connect Emergency call & Service'. Met de Audi MMI connect-app kunnen bijvoorbeeld het laadproces of de klimaatregeling van het interieur vanop afstand bediend worden en kunnen de accustatus en gegevens van voorbije ritten worden geraadpleegd.

 

 

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg