Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro vanaf vandaag te bestellen

 

  • Eerste plug-in hybride model van de Audi Q-familie
  • Sportief en comfortabel met maximale efficiëntie

 

Vanaf vandaag zullen klanten in België de Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro kunnen bestellen. De basisprijs bedraagt 82.910 euro. Na de zomer starten de leveringen van het gloednieuwe model. De plug-in hybride SUV heeft een puur elektrisch en dus emissievrij rijbereik van 56 km (NEDC-meting). De Audi Q7 e-tron staat bovendien in Belgische première tentoongesteld op het autosalon van Brussel.

De Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is de eerste plug-in hybride ter wereld met een V6 TDI en de quattro-vierwielaandrijving. Hij accelereert in 6,2 s van 0 tot 100 km/u en haalt een normverbruik van 1,8 l diesel per 100 km. Zijn lithium-ionaccu heeft een capaciteit van 17,3 kWh en kan gewoon via het stopcontact worden opgeladen. Het puur elektrische rijbereik van de SUV volstaat voor een groot deel van de dagelijkse mobiliteit.

Standaard is de Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro rijkelijk uitgerust, met onder meer ledkoplampen, een laadkabel voor publieke laadpunten en een met een stekker voor zowel huishoudelijke als industriële stopcontacten, die ook voorzien is van een grafisch display. Dankzij de nieuwe tweefasige oplaadtechnologie duurt een volledige laadbeurt via een industrieel stopcontact met een vermogen van 7,2 kW slechts ongeveer tweeënhalf uur.

Ook standaard aan boord zijn de MMI Navigatie plus met MMI all-in-touch en de Audi virtual cockpit. Het tft-scherm met hoge resolutie staat garant voor haarscherpe beelden, zoals de weergave van de 'Powermeter', de energiestroom van het plug-in hybridesysteem, het rijbereik of de laadtoestand van de hoogspanningsaccu.

Het standaard thermomanagementsysteem met geïntegreerde warmtepomp werd speciaal voor de plug-in hybride in de Q7-familie ontwikkeld. Audi gebruikt deze technologie als eerste constructeur ter wereld en bepaalt zo een nieuwe referentie op het vlak van elektrisch rijbereik, interieurcomfort en efficiëntie van de klimaatregeling.

De Audi connect-module verbindt de Q7 e-tron quattro via de snelle LTE-standaard met het internet. Nieuw in het standaardaanbod zijn de diensten 'Audi connect Emergency call & Service'. Met de Audi MMI connect-app kunnen bijvoorbeeld het laadproces of de klimaatregeling van het interieur vanop afstand bediend worden en kunnen de accustatus en gegevens van voorbije ritten worden geraadpleegd.

 

 

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg