Audi Q2 uitgeroepen tot ‘Premium crossover van het Jaar’!

Vrijdag 6 januari 2017 — Op woensdag 21 december 2016 werd de Audi Q2 uitgeroepen tot ‘Premium crossover van het Jaar’. Voor het 25e jaar op rij werd de verkiezing ‘4x4 van het Jaar’ georganiseerd door het Belgische magazine ‘4x4 Plus’.

De jury bestaande uit vakjournalisten kon op een specifiek parcours de 26 deelnemende wagens optimaal testen en vergelijken.

Alle wagens legden eenzelfde traject af, zowel op de weg als op onverharde ondergrond. De crossovers, de categorie waartoe de geteste Audi Q2 1.4 TFSI 150 pk behoort, werden net zoals de hybrides enkel op de weg beoordeeld en mochten met tweewielaandrijving aangeboden worden.

Door het groeiende succes van de SUV’s en crossovers worden er bij de verkiezing 7 categorieën gehanteerd: de crossovers en de SUV’s worden wegens het grote aanbod in twee prijsklassen opgedeeld. De andere categorieën zijn die van de luxe-SUV’s, de pick-ups en de hybrides.

De professionele jury verkoos de Audi Q2 als winnaar in de categorie ‘Premium crossover’, met een ruime voorsprong op zijn concurrenten. Ondanks zijn compacte afmetingen werd hij voluit als premium bestempeld.

Audi Q2
Verkiezing '4x4 van het jaar'
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium at D'Ieteren - Audi Import