Audi Q2 uitgeroepen tot ‘Premium crossover van het Jaar’!

Op woensdag 21 december 2016 werd de Audi Q2 uitgeroepen tot ‘Premium crossover van het Jaar’. Voor het 25e jaar op rij werd de verkiezing ‘4x4 van het Jaar’ georganiseerd door het Belgische magazine ‘4x4 Plus’.

De jury bestaande uit vakjournalisten kon op een specifiek parcours de 26 deelnemende wagens optimaal testen en vergelijken.

Alle wagens legden eenzelfde traject af, zowel op de weg als op onverharde ondergrond. De crossovers, de categorie waartoe de geteste Audi Q2 1.4 TFSI 150 pk behoort, werden net zoals de hybrides enkel op de weg beoordeeld en mochten met tweewielaandrijving aangeboden worden.

Door het groeiende succes van de SUV’s en crossovers worden er bij de verkiezing 7 categorieën gehanteerd: de crossovers en de SUV’s worden wegens het grote aanbod in twee prijsklassen opgedeeld. De andere categorieën zijn die van de luxe-SUV’s, de pick-ups en de hybrides.

De professionele jury verkoos de Audi Q2 als winnaar in de categorie ‘Premium crossover’, met een ruime voorsprong op zijn concurrenten. Ondanks zijn compacte afmetingen werd hij voluit als premium bestempeld.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg