Audi-Productienetwerk: startklaar voor elektromobiliteit

Audi-Productienetwerk: startklaar voor elektromobiliteit

Vanaf 2018: Audi lanceert elektrowagen in serieproductie in Brussel

Audi bereidt zijn internationaal productieverbond voor op de mobiliteit van de toekomst: op de Brusselse vestiging begint in 2018 de serieproductie van de eerste puur elektrisch aangedreven SUV van Audi. De productievestiging zal hierdoor bovendien haar eigen batterijen produceren. De productie van de Audi A1 wordt door het Duitse bedrijf van Brussel overgedragen naar het Spaanse Martorell. De tot hiertoe in Spanje geproduceerde Audi Q3 zal in de toekomst in Győr (Hongarije) geproduceerd worden.

Van deze modelrotatie genieten alle vestigigingen binnen het globale Audiproductienetwerk. “De nieuwe productietoekenning aan de vestigingen verhoogt onze productie-efficiëntie en sterkt alle betrokken productiehuizen”, zegt Rupert Stadler, CEO van AUDI AG. “Hierdoor liften we verdere synergien in het Volkswagen Concern en bundelen we belangrijke sleutelcompetenties”. De beslissingen omtrent deze modellen verzekeren de werkgelegenheid en promoten de internationalisering van het productienetwerk.

Audi Brussels zal vanaf 2018 de eerste batterij-elektrische SUV van het vier-ringenmerk exclusief produceren voor de globale markt. Het op de IAA van 2015 in Frankfurt voorgestelde Audi e-tron quattro concept geeft een concreet beeld van de toekomstige seriewagen. De sportieve SUV plaatst zich tussen de Audi Q7 en de Audi Q5 in het productporfolio. Uitgerust met een sterke actieradius en drie elektromotoren, biedt het Audi e-tron model vernieuwing op vlak van sportiviteit, rijdynamiek en efficiëntie. Zijn reikwijdte van over 500 kilometer en het vermogen om snel op te laden verlenen hem de volle kundigheid voor alle dag.

De fabriek in Brussel krijgt hiertoe haar eigen batterijproductie. De Belgische vestiging wordt hierdoor een schakel voor elektromobiliteit in het Volkswagen Concern.

Gezien de herstructurering wordt de tot hiertoe in Brussel geproduceerde A1 in de toekomst in de Spaanse Seat-Fabriek in Martorell gebouwd. De Hongaarse Audi fabriek in Győr neemt dan weer de productie over van de Q3 die vandaag nog in Spanje geproduceerd wordt. De Hongaarse vestiging produceert reeds vier Audi modellen: de Audi A3 Limousine, de Audi A3 Cabriolet, de Audi TT en de Audi TT Roadster.

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg