Audi Player Index kroont Tielemans tot grootste kampioenenmaker van RSCA

De cijfers bewijzen het: Youri Tielemans heeft het grootste aandeel in de 34ste landstitel van RSC Anderlecht. Tielemans scoort het best in de Audi Player Index, een tool die de prestaties van de landskampioen objectief analyseert. Na de winterstop behaalde hij in alle onderdelen van het spel zeer hoge scores. Ook Hanni, Teodorczyk, Dendoncker, Boeckx en Kara hadden een belangrijke voet in het behalen van de titel. 

Na een succesvolle lancering in de Amerikaanse Major League Soccer en bij topploegen als Bayern München en AC Milan, introduceerde autofabrikant Audi begin dit jaar ook in onze competitie de Audi Player Index. Als partner van RSCA viel de keuze voor een eerste Belgische test logischerwijs op de Brusselaars. Sinds de winterstop analyseerde de Audi Player Index in real time elke actie van elke speler. Honderden parameters zoals gewonnen kopduels, succesvolle dribbels, beslissende passes en weggegeven corners kregen allemaal een specifieke waarde. Op basis van die verschillende waardes kreeg elke speler een prestatiescore.

Met gemiddeld 601 punten was Tielemans de absolute uitblinker na de winterstop bij de landskampioen. Vooral in de met 2-0 gewonnen thuismatch tegen Club Brugge eind april was de Brusselse ket alomtegenwoordig: 2 assists, 77 aangekomen passes, amper 10 mislukte. Goed voor een prestatiescore van 1.756. Die andere youngster, Leander Dendoncker blonk uit met een gemiddeld passingpercentage van maar liefst 87%. Daarmee breek je zelfs in de Premier League serieus wat potten.

De nummers 2 en 3 in de Audi Player Index, Sofiane Hanni en Lukasz Teodorczyk, behaalden gemiddeld 595 en 442 punten. Hoewel beide spelers een terugval kenden na de winterstop drukten ze toch hun stempel op het spel van de Brusselaars. Hanni behaalde een gemiddeld passingpercentage van 76%, Teodorczyk bracht met de 2 treffers in de titelmatch tegen Charleroi z’n doelpuntentotaal op 22.

Frank Boeckx begon het seizoen op de bank, maar bleek na de winterstop een absolute certitude in het paars-witte doel. Met 13 clean sheets deed hij beter dan wereldtoppers als Manuel Neuer en Gianluigi Buffon. Samen met Boeckx vormde ook Kara Mbodji een stevig sluitstuk in de defensie. Vooral de Senegalees blonk uit met een hoog passingpercentage, veel balveroveringen en weinig verloren duels.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg