Audi Player Index kroont Tielemans tot grootste kampioenenmaker van RSCA

De cijfers bewijzen het: Youri Tielemans heeft het grootste aandeel in de 34ste landstitel van RSC Anderlecht. Tielemans scoort het best in de Audi Player Index, een tool die de prestaties van de landskampioen objectief analyseert. Na de winterstop behaalde hij in alle onderdelen van het spel zeer hoge scores. Ook Hanni, Teodorczyk, Dendoncker, Boeckx en Kara hadden een belangrijke voet in het behalen van de titel. 

Na een succesvolle lancering in de Amerikaanse Major League Soccer en bij topploegen als Bayern München en AC Milan, introduceerde autofabrikant Audi begin dit jaar ook in onze competitie de Audi Player Index. Als partner van RSCA viel de keuze voor een eerste Belgische test logischerwijs op de Brusselaars. Sinds de winterstop analyseerde de Audi Player Index in real time elke actie van elke speler. Honderden parameters zoals gewonnen kopduels, succesvolle dribbels, beslissende passes en weggegeven corners kregen allemaal een specifieke waarde. Op basis van die verschillende waardes kreeg elke speler een prestatiescore.

Met gemiddeld 601 punten was Tielemans de absolute uitblinker na de winterstop bij de landskampioen. Vooral in de met 2-0 gewonnen thuismatch tegen Club Brugge eind april was de Brusselse ket alomtegenwoordig: 2 assists, 77 aangekomen passes, amper 10 mislukte. Goed voor een prestatiescore van 1.756. Die andere youngster, Leander Dendoncker blonk uit met een gemiddeld passingpercentage van maar liefst 87%. Daarmee breek je zelfs in de Premier League serieus wat potten.

De nummers 2 en 3 in de Audi Player Index, Sofiane Hanni en Lukasz Teodorczyk, behaalden gemiddeld 595 en 442 punten. Hoewel beide spelers een terugval kenden na de winterstop drukten ze toch hun stempel op het spel van de Brusselaars. Hanni behaalde een gemiddeld passingpercentage van 76%, Teodorczyk bracht met de 2 treffers in de titelmatch tegen Charleroi z’n doelpuntentotaal op 22.

Frank Boeckx begon het seizoen op de bank, maar bleek na de winterstop een absolute certitude in het paars-witte doel. Met 13 clean sheets deed hij beter dan wereldtoppers als Manuel Neuer en Gianluigi Buffon. Samen met Boeckx vormde ook Kara Mbodji een stevig sluitstuk in de defensie. Vooral de Senegalees blonk uit met een hoog passingpercentage, veel balveroveringen en weinig verloren duels.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg