Audi Player Index kroont Tielemans tot grootste kampioenenmaker van RSCA

De cijfers bewijzen het: Youri Tielemans heeft het grootste aandeel in de 34ste landstitel van RSC Anderlecht. Tielemans scoort het best in de Audi Player Index, een tool die de prestaties van de landskampioen objectief analyseert. Na de winterstop behaalde hij in alle onderdelen van het spel zeer hoge scores. Ook Hanni, Teodorczyk, Dendoncker, Boeckx en Kara hadden een belangrijke voet in het behalen van de titel. 

Na een succesvolle lancering in de Amerikaanse Major League Soccer en bij topploegen als Bayern München en AC Milan, introduceerde autofabrikant Audi begin dit jaar ook in onze competitie de Audi Player Index. Als partner van RSCA viel de keuze voor een eerste Belgische test logischerwijs op de Brusselaars. Sinds de winterstop analyseerde de Audi Player Index in real time elke actie van elke speler. Honderden parameters zoals gewonnen kopduels, succesvolle dribbels, beslissende passes en weggegeven corners kregen allemaal een specifieke waarde. Op basis van die verschillende waardes kreeg elke speler een prestatiescore.

Met gemiddeld 601 punten was Tielemans de absolute uitblinker na de winterstop bij de landskampioen. Vooral in de met 2-0 gewonnen thuismatch tegen Club Brugge eind april was de Brusselse ket alomtegenwoordig: 2 assists, 77 aangekomen passes, amper 10 mislukte. Goed voor een prestatiescore van 1.756. Die andere youngster, Leander Dendoncker blonk uit met een gemiddeld passingpercentage van maar liefst 87%. Daarmee breek je zelfs in de Premier League serieus wat potten.

De nummers 2 en 3 in de Audi Player Index, Sofiane Hanni en Lukasz Teodorczyk, behaalden gemiddeld 595 en 442 punten. Hoewel beide spelers een terugval kenden na de winterstop drukten ze toch hun stempel op het spel van de Brusselaars. Hanni behaalde een gemiddeld passingpercentage van 76%, Teodorczyk bracht met de 2 treffers in de titelmatch tegen Charleroi z’n doelpuntentotaal op 22.

Frank Boeckx begon het seizoen op de bank, maar bleek na de winterstop een absolute certitude in het paars-witte doel. Met 13 clean sheets deed hij beter dan wereldtoppers als Manuel Neuer en Gianluigi Buffon. Samen met Boeckx vormde ook Kara Mbodji een stevig sluitstuk in de defensie. Vooral de Senegalees blonk uit met een hoog passingpercentage, veel balveroveringen en weinig verloren duels.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg