Audi op het autosalon van Genève 2019

Audi op het autosalon van Genève 2019

  • Persconferentie van Audi op 5 maart 2019 om 8.00 uur
  • Stand met uitsluitend geëlektrificeerde wagens
  • Gamma oplaadbare wagens sterk uitgebreid
Audi zet zijn elektrische offensief systematisch en op grote schaal voort. Op het Autosalon van Genève 2019 toont het merk vier zuiver elektrische modellen, waarvan de serieversies tegen eind 2020 worden geïntroduceerd. Daarnaast beleven vier nieuwe oplaadbare modellen hun wereldpremière en is ook de zuiver elektrische Formula E-bolide Audi e-tron FE05 te zien op de Audi-stand, die bijgevolg volledig uit elektrisch aangedreven modellen bestaat. De Audi Q4 e-tron concept en de Audi e-tron GT concept, die in Genève zijn Europese première beleeft, worden onthuld tijdens de persconferentie op de Audi-stand in hal 1. Die persconferentie vindt plaats op 5 maart 2019 om 8.00 uur.

Bram Schot, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi: “We hebben onszelf een duidelijk doel gesteld: tegen 2025 moet een op drie nieuwe Audi’s over een geëlektrificeerde aandrijving beschikken.”

Het eerste lid van dit nieuwe kwartet van elektrische voertuigen, is de Audi e-tron, waarvan de leveringen binnenkort beginnen. Later dit jaar introduceert het merk ook de serieversie van zijn coupéafgeleide, de Audi e-tron Sportback. Binnen enkele weken wordt nog een andere elektrische wagen voorgesteld in China: de Audi Q2 L e-tron, waarvan de eerste exemplaren nog dit jaar aan klanten zullen worden geleverd. Twee andere seriemodellen debuteren in 2020: de Audi e-tron GT en de Audi Q4 e-tron. De conceptcars op de stand in Genève blikken alvast vooruit op deze toekomstige modellen.

Nog in 2019 lanceert het merk een offensief van oplaadbare modellen voor nagenoeg alle marktsegmenten. Nieuw in het gamma zijn de hybrideversies van de op grote schaal gebouwde Audi A6, A7, A8 en Q5, die eveneens hun debuut beleven op het autosalon van Genève. De reeds bestaande oplaadbare hybrideversies van de Audi A3 en Audi Q7 worden in 2019 opnieuw verkrijgbaar en pakken uit met herwerkte technologie.

In de toekomst zullen vier technische platformen en productfamilies de basis vormen voor het elektrische aanbod in de segmenten A tot D. De nauwe samenwerking met de technische ontwikkelingsafdelingen van andere merken uit de Groep biedt de noodzakelijke synergiën voor het uitgebreide, wereldwijde gamma.

De Audi e-tron en e-tron Sportback gebruiken onderdelen van Audi’s modulaire platform voor overlangs opgestelde motoren. Dat en tal van innovatieve technologieën – met name op het gebied van de aandrijfsystemen – creëren een afzonderlijke productfamilie van e-SUV’s met elektrische quattro-vierwielaandrijving.

Audi presenteerde in 2018 al een eerste lid van een ander e-platform: de showcar Audi e-tron GT concept, een uiterst dynamische coupé met lage instap, die zijn première beleefde op het autosalon van Los Angeles. De technologie in deze wagen werd ontwikkeld in samenwerking met Porsche maar het design en karakter van de e-tron GT concept staan bol van het onmiskenbare Audi-DNA.

Nog een gemeenschappelijk project van de ontwikkelingsafdelingen van Audi en Porsche is het Premium Platform Electrification (PPE). Dat wordt de basis voor tal van elektrisch aangedreven productfamilies bij Audi in het populaire B-, C- en D-segment. Het platform met lage instap zal zowel dienen voor SUV’s als voor klassieke koetswerken. Een belangrijk voordeel van het PPE-platform is dat het exclusief werd ontwikkeld voor elektrische wagens. Dat komt het gewicht, de lay-out en de koetswerkproporties ten goede.

Diverse merken uit de Volkswagen-groep werken samen aan de ontwikkeling van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB) dat als basis dient voor diverse elektrische Audi-modellen, met name in het populaire A-segment.

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg