Audi op de Zoute Grand Prix 2018

Audi op de Zoute Grand Prix 2018

  • De nieuwe Audi e-tron zal in Belgische première voorgesteld worden aan het grote publiek
  • Een exclusieve Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial en DKW F5 Front Roadster aan de start van de Zoute Grand Prix
  • Nafissatou Thiam en Luc Devroe guest drivers voor de Zoute Rally
  • Mickael Karkousse van de Belgische muziekgroep Goose guest driver tijdens de Zoute GT Tour
Voor de negende keer op rij maakt Knokke-Heist zich op voor de prestigieuze Zoute Grand Prix. Van donderdag 4 tot zondag 7 oktober wordt de badplaats overspoeld door de meest exclusieve wagens: van de nieuwste modellen van prestigieuze merken tot klassieke parels uit de autogeschiedenis.

Ook tijdens deze editie zal Audi weer prominent aanwezig zijn. Het merk met de vier ringen stelt er in Belgische première de nieuwe 100% elektrische SUV voor: de Audi e-tron. Volgens de WLTP-cyclus kan deze SUV met één batterijlading meer dan 400 kilometer afleggen. Bovendien spurt hij van 0 naar 100 km/u in minder dan zes seconden dankzij zijn twee elektrische motoren die een vermogen halen van 265 kW en 561 Nm aan koppel ontwikkelen. Door het activeren van de boostfunctie kan de aandrijving een systeemvermogen van 300 kW en 664 Nm aan koppel leveren gedurende 8 seconden. De batterij van 95 kWh kan in een recordtijd opgeladen worden: de Audi e-tron is de eerste wagen op de markt met een laadvermogen van 150 kW.

Na meer dan vijf miljoen testkilometers in de meest extreme klimaatomstandigheden van -20 tot 50 graden, van de ijle hoogtes van Aziatische bergketens tot de Amerikaanse snelwegen, is de Audi e-tron klaar om eind dit jaar in de showrooms ontdekt te worden.

De Audi e-tron zal in het Audi-paviljoen op de dijk voorgesteld worden samen met enkele andere nieuwigheden uit het gamma. De nieuwe Audi A6 zal er getoond worden in twee koetswerkvarianten: Berline en Avant. De Audi A7 Sportback en A8 zullen eveneens tentoongesteld worden naast het nieuwe gezicht van het Q-gamma: de Audi Q8. Deze nieuwe modellen beantwoorden alle aan de nieuwe designtaal die designer Marc Lichte bij Audi geïntroduceerd heeft.

De DKW F5 Front Roadster en de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial, twee pronkstukken uit de verzameling van D’Ieteren Gallery, rijden de Zoute Rally. F5 Front Roadster dateert uit 1938. Zijn tweetakt puurt uit een cilinderinhoud van 684 cc een maximumvermogen van 20 pk, dat bij 3.500 t/min. vrijkomt. De voorwielaangedreven sportieveling kan hiermee een topsnelheid van 80 km/u te halen. Deze DKW vormt één geheel met een roadster-koetswerk, gebouwd door het vermaarde Karrosserie Hornig in Meerane. Luc Devroe, sportief directeur van RSC Anderlecht, neemt op zaterdag 6 oktober plaats aan het stuur van de Roadster.

De Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial dateert eveneens uit 1938. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter, goed voor een vermogen van ongeveer 70 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts 3 exemplaren gebouwd voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Toen een vriend van het Huis D'Ieteren later in Frankrijk een chassis en de papieren van een Wanderer W24 terugvond en D'Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de 3 Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid: de auto werd volledig opnieuw opgebouwd. Audi-ambassadrice, Nafissatou Thiam, recent nog gekroond tot Europese kampioene zevenkamp, bestuurt deze wagen op zaterdag 6 oktober.

Op zondag 7 oktober neemt Audi deel aan de GT Tour met een Audi RS 4 Avant en een Audi R8 Coupé V 10 plus. Deze laatste zal bestuurd worden door Mickael Karkousse, zanger van de Belgische muziekgroep GOOSE die de motorgeluiden van de Audi R8 eerder gebruikten voor het nummer “Circles”. Hij zal vergezeld worden door de vlogger Hannes Coudenys.

Meer informatie over de Zoute Grand Prix 2018 op www.zoutegrandprix.be

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg