Audi op de Zoute Grand Prix 2016

  • Nieuwe Audi R8 Spyder wordt in Belgische première voorgesteld aan het publiek
  • Exclusieve Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit 1938 en Wanderer W25K Cabriolet uit 1936 aan de start van de Zoute Rally
Van donderdag 6 tot zondag 9 oktober 2016 vindt in Knokke de zevende editie van de Zoute Grand Prix plaats. Tijdens dit vierdaagse event staat de badplaats helemaal in het teken van exclusieve wagens – van de nieuwste modellen van verschillende premiummerken tot talloze klassieke parels uit de autogeschiedenis.

Ook Audi zal tijdens deze editie van de Zoute Grand Prix opnieuw aanwezig zijn. Het merk met de vier ringen stelt er in Belgische première de nieuwe Audi R8 Spyder voor. Audi’s open supersportwagen zal op vrijdag en zaterdag te zien zijn als volgwagen in de Zoute Rally en op zondag deelnemen aan de Zoute GT Tour.

397 kW (540 pk), in 3,6 s van 0 tot 100 km/u, een topsnelheid van 318 km/u – de nieuwe Audi R8 Spyder V10 met atmosferische 5.2 FSI motor combineert indrukwekkende prestaties met de fascinatie van open rijden. Vergeleken met de R8 Coupé zal de motorklank in de open versie van deze supersportwagen voortaan nog intensiever te beleven zijn.

De open tweezitter weegt slechts 1.612 kg. Zijn sterke ruggengraat wordt gevormd door het nieuw ontwikkelde Audi Space Frame (ASF), dat is opgebouwd uit aluminium en carbon. De aluminiumcomponenten hebben in de constructie een aandeel van 79,6%. Het resultaat: het uiterst rigide koetswerk zet slechts 208 kg op de weegschaal, terwijl de torsiestijfheid tegenover het vorige model met meer dan 50% toenam.

De bliksemsnel schakelende S tronic- zevenversnellingsbak met dubbele koppeling leidt de aandrijfkracht naar de nieuw ontwikkelde quattro-aandrijving met elektrohydraulisch bediende lamellenkoppeling aan de vooras. De vierwielkoppeling, watergekoeld voor een maximale performance, verdeelt het koppel volledig variabel in functie van de rijomstandigheden – in extreme gevallen wordt het voor 100% naar de voor- of achterwielen gestuurd.

Voor de lancering van de nieuwe Audi R8 Spyder wordt een Audi Sport-paviljoen gebouwd op de dijk (ter hoogte van het Albertplein). In dit paviljoen, zal de nieuwe Audi R8 Spyder tentoongesteld worden. Voorts zal Audi op de dijk enkele modellen uit het Audi Sport-gamma presenteren: een Audi R8 Coupé, een R8 LMS, een RS Q3, een SQ7, een RS 7 Sportback en een RS 6 Avant.

Tijdens de Zoute Rally zet Audi een Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit het jaar 1938 en een Wanderer W 25 K Cabriolet uit 1936 in.

De Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial is een van de pronkstukken uit de verzameling van de D'Ieteren Gallery. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter, goed voor een vermogen van ongeveer 60 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts 3 exemplaren gebouwd, voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Toen een vriend van het Huis D'Ieteren later in Frankrijk een chassis en de papieren van een Wanderer W24 terugvond en de D'Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de 3 Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid, de auto werd volledig opnieuw opgebouwd. In 2004, 66 jaar na zijn eerste optreden, stond de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial weer aan de start van deze mythische race.

De Wanderer W 25 K ziet er niet alleen prachtig uit, maar overtuigt ook door uitzonderlijke prestaties. De Wanderer W 25 K Cabriolet, waarbij de ‘K’ voor ‘kompressor’ staat, is een cabriolet die tussen 1936 en 1938 geleverd werd. Onder de motorkap schuilde een atmosferische 6-cilinder in lijn van 1.949 cm3, volledig in aluminium, met een vermogen van 85 pk, ontworpen door het ‘Konstruktionsbüro’ van Ferdinand Porsche. Van deze wagen werden destijds 259 exemplaren gebouwd (Roadsters en Cabriolets). Het moderne, Amerikaans geïnspireerde design was afgeleid van de eveneens in 1936 voorgestelde Wanderer W 51, waarvan de moderne vormgeving als voorbeeld diende voor het volledige Auto Union-gamma. Ook deze wagen is afkomstig uit de collectie van de D’Ieteren Gallery.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober nemen deze unieke klassieke wagens deel aan de Zoute Rally, met op vrijdag de Vlaamse artiest Stan Van Samang aan het stuur van de Wanderer W 25 K Cabriolet en op zaterdag olympisch medailleduo Nafi Thiam (goud op de zevenkamp) en Tom Boon (zilver met de hockeyploeg Red Lions) aan het stuur van de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial. Roger vanden Stock, voorzitter van voetbalclub RSC Anderlecht, neemt op zaterdag plaats achter het stuur van de Wanderer W 25 K Cabriolet.

Meer informatie over de Zoute Grand Prix 2016 op www.zoutegrandprix.be.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg