Audi met zeven wereldpremières in Genève

Audi met zeven wereldpremières in Genève

- Audi R8 V10, R8 V10 plus, R8 LMS, R8 e-tron, Q7 e-tron quattro, RS 3 Sportback en concept car Audi prologue Avant

A15-09N

Op het internationale autosalon van Genève 2015 (5 tot 15 maart) stelt Audi niet minder dan zeven nieuwe modellen voor. Naast het showmodel Audi prologue Avant staan op de Audi-stand tijdens het eerste grote Europese autosalon van 2015 vier versies van de nieuwe Audi R8. De Audi Q7 e-tron quattro is de eerste plug-in hybride in de Q-modelreeksen van het merk en de Audi RS 3 Sportback is de krachtigste compacte premiumauto ter wereld.

In Genève stelt Audi de tweede generatie van zijn supersportwagen R8 voor. De V10-middenmotor en nieuw ontwikkelde quattro-vierwielaandrijving zorgen voor fascinerende prestaties, vooral in de topversie met 449 kW (610 pk). Die sprint in 3,2 s van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 330 km/u.

De tweede generatie van de Audi R8 vormt de basis voor nog andere modelversies. De elektrisch aangedreven supersportwagen R8 e-tron produceert in de nieuwe generatie een vermogen van 340 kW en 920 Nm koppel. Hij spurt in 3,9 s van 0 tot 100 km/u. Dankzij het gebruik van nieuwe technologie voor de accu kon het rijbereik tegenover de eerste editie meer dan verdubbeld worden, tot meer dan 450 km.

De nieuwe racewagen Audi R8 LMS werd ontwikkeld conform het nieuwe GT3-reglement dat vanaf 2016 wereldwijd zal gelden. Hij zal nog dit jaar zijn eerste testkilometers rijden. Ondanks zijn aanzienlijk hogere prestatiepotentieel heeft hij ongeveer 50% van zijn componenten gemeen met het seriemodel.

Met de Q7 e-tron quattro stelt Audi zijn tweede model met plug-in hybride aandrijving voor. De grote SUV is de eerste plug-in hybride auto met een zescilinderdieselmotor en permanente vierwielaandrijving. Gevoed door de lithium-ionaccu rijdt de Q7 e-tron quattro tot 56 km puur elektrisch (NEDC) – stil, krachtig en volledig emissievrij. In combinatie met de dieselmotor is een totaal rijbereik van 1.410 km mogelijk. Volgens de ECE-norm voor plug-in hybride voertuigen verbruikt hij per 100 km gemiddeld 1,7 l diesel, goed voor een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km en een nieuw record in zijn segment.

De nieuwe Audi RS 3 Sportback, de krachtigste compacte premiumauto ter wereld, levert 270 kW (367 pk). De 2.5 TFSI-motor laat de vijfdeurs in 4,3 s vanuit stilstand naar 100 km/u spurten, optioneel is een topsnelheid van 280 km/u mogelijk. De krachtbron zorgt voor een immense power, klimt gretig in de toeren en klinkt als muziek in de oren – de sonore klank van de vijfcilinder is sinds de dagen van de oer-quattro de klassieke sound van Audi. Een nog sneller schakelende S tronic-zevenversnellingsbak dan in de voorganger leidt de kracht van de 2.5 TFSI naar de vier wielen via de permanente vierwielaandrijving quattro, die garant staat voor maximaal rijplezier.

De Audi prologue Avant – de nieuwe interpretatie van de Avant-filosofie – verenigt dynamisme, vorm en functie tot een perfecte synthese. Met een lengte van 5,11 m en een breedte van 1,97 m positioneert de vijfdeurs met zijn innovatieve koetswerkconcept zich in het luxesegment, en dat met een stevige portie sportiviteit en functionaliteit. Technologie beleefbaar maken, dat doet de Audi prologue Avant zowel buiten als binnen. De bestuurder en maximaal drie passagiers genieten van een luxueus interieur, waarin ze dankzij de meest actuele infotainmentoplossingen en connect-technologie digitaal met de buitenwereld verbonden zijn.

De Audi prologue Avant is voorzien van de plug-in hybride aandrijflijn van de Audi Q7 e-tron quattro, die in deze showcar nog imposantere prestaties belooft. De 3.0 TDI en de elektromotor leveren samen een systeemvermogen van 335 kW (455 pk), goed voor een spurt van 0 tot 100 km/u in 5,1 s.

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg