Audi marktleider inschrijvingen elektrische wagens in België

Audi marktleider inschrijvingen elektrische wagens in België

  • Consequente elektrificatiestrategie zorgt voor marktleider positie bij de volledig elektrische wagens (marktaandeel 14,7%)
  • Emanuele Bolacchi, Managing Director Audi België: de vraag naar groene mobiliteit bij professionele klanten drijft ons elektrisch succes
  • Record marktaandeel van 7,6% in 2022.

Audi zet zijn elektrificatiestrategie consequent verder en voert voor de tweede maand op rij de inschrijvingscijfers van de volledig elektrische wagens aan. Audi behaalde in mei een cumulatief marktaandeel van 14,7% en staat daarmee op kop. Tegen 2025 zal Audi meer dan 20 volledige elektrische modellen in zijn gamma hebben. Vanaf 2026 zal het merk alleen nog nieuwe volledig elektrische modellen introduceren.

Voor de eerste vijf maanden van dit jaar werden maar liefst 2.106 volledig elektrische Audi’s ingeschreven in België. Een stijging van 248 % ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Met 17% van het gamma volledig elektrisch, ligt Audi boven het marktgemiddelde van bijna 9%

De Audi e-tron GT high-performance gran turismo die vorig jaar werd gelanceerd en zijn nog sportievere RS variant, werden dit jaar al 186 keer ingeschreven. De compacte SUV Q4 e-tron en zijn Sportback-variant  tikten af op 1.324  nieuwe inschrijvingen en schopte het tot meest ingeschreven elektrische bedrijfswagen in het eerste kwartaal van dit jaar.  De vraag naar de in België geproduceerde Audi e-tron en Sportback variant is ook in 2022 onverminderd hoog, met 596 inschrijvingen.

“De onverminderde elektrificatie van ons productgamma en een grote vraag naar een groenere mobiliteit bij onze professionele klanten drijven ons elektrisch succes. De Audi Q4 e-tron is de fleetwagen bij uitstek en is momenteel zelf ons best verkopende model in het hele gamma”, stelt Emanuele  Bolacchi – Managing Director Audi Belgium.

Niet alleen de volledig elektrische modellen zitten in de lift, ook de Plug-in hybrides groeien verder. Op dit moment nemen plug-in hybrides 13 % van de inschrijvingen van Audi voor hun rekening.

Ondanks de aanhoudende problematiek van de halfgeleiders bereikt Audi in België tot en met mei een gecumuleerd marktaandeel van 7,6% (12.136 inschrijvingen)  in 2022 – een record. In een markt die met meer dan 16% terugviel, is Audi erin geslaagd om haar daling te beperken tot slechts 3% en bekleedt Audi de 5e plaats van bestverkopende automerken. Bovendien is het orderboek van het merk met de vier ringen nooit zo gevuld geweest, dus de vooruitzichten voor dit jaar blijven gunstig.

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg