Audi A8 L Security: de veiligste Audi aller tijden

Audi A8 L Security: de veiligste Audi aller tijden

Audi onderscheidt zich van de concurrentie met quattro-vierwielaandrijving, gering gewicht en hoog laadvermogen

 

- Extreem beveiligde Audi A8 beantwoordt aan strengste veiligheidseisen

- A8 L Security meteen bestelbaar, eerste leveringen in het voorjaar van 2016

 

Audi heeft zijn extreem beveiligde luxeberline nog verder doorontwikkeld. Op het internationale autosalon van Frankfurt (IAA) stelt het premiummerk met de A8 L Security de veiligste Audi aller tijden voor. De auto zal beantwoorden aan de criteria van de VR 9-veiligheidsklasse en voldoet zo aan de strengste richtlijnen die momenteel voor gepantserde burgervoertuigen gelden.

Audi heeft zijn gepantserde luxeberline nog een stuk robuuster gemaakt. Zo is de veiligheidscel van de nieuwe Audi A8 L Security voortaan opgebouwd uit extreem resistente materialen: aramideweefsel, speciaal gelegeerd aluminium en een warm gevormd pantserstaal dat ondanks zijn geringe gewicht een nog betere bescherming biedt. Ook de beglazing werd door de Audi-ingenieurs gericht doorontwikkeld. Dankzij deze verbeteringen beantwoordt de nieuwe Audi A8 L Security nu aan de veiligheidsklasse VR 9. Voor springladingen is hij gecertificeerd volgens de richtlijn ERV 2010. Tot dusver was de A8 L Security ingedeeld in de veiligheidsklasse VR 7.

 

De onderneming bouwt ieder exemplaar volledig in eigen regie, in een partnerschap tussen de productiesite in Neckarsulm en een geheime en beveiligde manufactuurfabriek. Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de luxeberline behoren een gepantserde communicatiebox in de koffer, een intercomsysteem voor de communicatie met personen buiten het voertuig en een selectieve ontgrendeling van de deuren. Naar wens levert Audi oplossingen zoals een gepatenteerd nooduitstapsysteem, een brandblussysteem en een verseluchtsysteem voor noodgevallen. Naast standaardelementen zoals de relaxzetels achterin biedt Audi ook individuele oplossingen op maat van de klant.

 

De Audi A8 L security bekleedt in zijn segment een uitzonderlijke positie. Met zijn quattro-aandrijving is hij de enige luxeberline met vierwielaandrijving die rechtstreeks door de constructeur als gepantserd voertuig wordt aangeboden. Dankzij het hoge aandeel aluminium in het koetswerk blijft het gewicht relatief beperkt. Het maximale laadvermogen van 600 kg is uniek tegenover de concurrentie.

 

Voor de nieuwe A8 L Security biedt Audi de keuze uit twee topmotoren. De 4.0 TFSI, een V8 twinturbo, levert een vermogen van 320 kW (435 pk) en een koppel van 600 Nm. De atmosferische W12 FSI ontwikkelt 368 kW (500 pk) en 625 Nm koppel. Krachtige acceleraties zijn gegarandeerd, de topsnelheid is echter begrensd op 210 km/u met het oog op de banden, die speciaal ontworpen werden zodat ook met een lekke band kan worden doorgereden. Het hele onderstel en de permanente vierwielaandrijving quattro zijn doelgericht op de hogere veiligheidseisen afgestemd.

 

De nieuwe versie van de Audi A8 L Security is meteen bestelbaar, de eerste exemplaren worden vanaf de lente van 2016 geleverd.

Contacteer ons
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren Audi Import
Thomas De Meûter Head of PR Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx Audi PR Officer, D'Ieteren Audi Import
Thomas De Meûter Head of PR Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg